VMVT: po „Brexito“ į Lietuvą iš JK įvežamiems maisto produktams būtina veterinarinė kontrolė | kl.lt

VMVT: PO „BREXITO“ Į LIETUVĄ IŠ JK ĮVEŽAMIEMS MAISTO PRODUKTAMS BŪTINA VETERINARINĖ KONTROLĖ

  • 0

Nuo šių metų sausio 1 dienos Jungtinė Karalystė (JK) Europos Sąjungos (ES) valstybėms narėms tapo ne ES šalimi, todėl visoms iš jos į Lietuvą atkeliaujančioms maisto produktų siuntoms, įskaitant ir asmeninėms reikmėms įsivežamus maisto produktus, yra privaloma veterinarinė kontrolė, primena Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

VMVT specialistai pastebi, kad, nors didesnių nesklandumų dėl naujų taisyklių įvežant prekes iš Jungtinės Karalystės nėra, sulaukiama paklausimų iš žmonių, kodėl tam tikrais atvejais siunčiamos siuntos jų nepasiekia.

Maisto produktus besisiunčiantys ar juos iš JK  atsivežantys asmenys privalo žinoti, kad taip gali atsitikti tuomet, kai maisto produktų siuntos, ypač jei siunčiami ar vežami gyvūniniai maisto produktai, iš JK atkeliauja be reikiamų dokumentų arba siuntoms nėra atlikta pasienio veterinarinė kontrolė.

VMVT specialistai atkreipia dėmesį, kad, iš JK į Lietuvą įsivežant gyvūninių produktų siuntas, jas turi lydėti JK kompetentingos tarnybos išduoti veterinarijos sertifikatai ir tokios siuntos turi būti pateikiamos patikrai jau pirmame įvažiavimo į ES teritoriją pasienio veterinarijos poste.

Kai gyvūninių produktų siuntos yra vežamos automobiliais, jos turi būti pateikiamos kontrolei pirmame ES sienos kirtimo taške Prancūzijos pasienio veterinarijos postuose.

Taip pat nereikėtų pamiršti, kad, jeigu gyvūninių produktų siuntos yra siunčiamos oro transportu, tuomet jų pasienio kontrolė turi būti atlikta Vilniaus oro uosto pasienio veterinarijos poste, o vežant siuntas jūrų transportu, pasienio veterinarinė kontrolė atliekama Malkų įlankos, Pilies arba Molo pasienio veterinarijos postuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS