Vyriausybė dėl mokesčių pertvarkos apsispręs per kovą | kl.lt

VYRIAUSYBĖ DĖL MOKESČIŲ PERTVARKOS APSISPRĘS PER KOVĄ

  • 0

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė dėl tolesnės mokesčių pertvarkos apsispręs per kovą, o vėliau pasiūlymai bus teikiami koalicijos partneriams bei visuomenei.

„Kalbant apie struktūrines reformas, šiuo metu baigiamas parengiamasis darbas. Šį mėnesį Vyriausybėje apsispręsime ir priimsime galutinius sprendimus, tada juos pristatysime valdančiosioms Seimo frakcijoms ir tada plačiai diskusijai visuomenėje“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Anot jo, pakeitimais bus siekiama toliau gerinti mažiausias pajamas gaunančių asmenų finansinę padėtį, tačiau kartu dėmesys bus skiriamas ir viduriniajai klasei.

„Turime skatinti tolesnį ekonomikos augimą, dėl to mokestiniai pakeitimai bus orientuoti ne į mokesčių naštos didinimą, bet atvirkščiai – kad būtų galima skatinti ir plėsti verslą. Viena iš problemų yra darbo santykių ir darbo užmokesčio apmokėjimo mokestinė našta. Yra tikslas ją mažinti ir konsoliduoti darbdavio ir darbuotojo mokesčius“, – pasakojo S. Skvernelis.

Anot jo, taip pat neketinama atsisakyti „tam tikro progresyvumo“.

„Kas susiję su pensijomis, sprendimus reikia daryti, nes atsižvelgiant į demografinę situaciją šalyje, tikimės lūžio, bet matome, kad mažėja dirbančių žmonių, mūsų visuomenė sensta, gimstamumo situacija nėra džiuginanti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Premjeras patikino, kad neketinama nacionalizuoti ir nusavinti antros pensijų pakopos lėšos.

„Turime neprarasti masiškumo ir taip pat turime padėti tiems žmonėms, kurie dėl objektyvių priežasčių dalyvaudami kaupime tokia forma, kokia yra šiandien, nesukaupia pakankamos sumos, kad galėtų išsipirkti anuitetą ir gauti stabilias mėnesines išmokas sulaukę pensinio amžiaus“, – teigė S. Skvernelis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį sukritikavo „miglotus“ valdančiųjų planus pertvarkyti pensijų ir mokesčių sistemas ir paragino negadinti gerai veikiančios sistemos bei nežadinti žmonių lūkesčių, jei jų bus neįmanoma įgyvendinti.

S. Skvernelis po to kartojo, kad Vyriausybė neketina iš esmės pertvarkyti pensijų kaupimo sistemos – anot jo, pensijų kaupimas tikrai išliks. Anksčiau jis yra sakęs, kad antroji pensijų kaupimo pakopa nebus naikinama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS