Vyriausybė nepritarė K. Daukšio siūlymui dėl dujų permokos | kl.lt

VYRIAUSYBĖ NEPRITARĖ K. DAUKŠIO SIŪLYMUI DĖL DUJŲ PERMOKOS

  • 3

Vyriausybė nepritarė parlamentaro Kęstučio Daukšio siūlymui, kad energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ valdoma bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“ permoką už Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ dujas grąžintų jas pirkusioms bendrovėms, o ne pritaikius nuolaidą dabartiniams klientams.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Energetikos ministerijos parengtam nutarimo projektui, kuriuo siūloma nepalaikyti K.Daukšio pasiūlymo.

Ministerijos teigimu, 81,4 mln. eurų vertės permokos grąžinimas jau yra sureguliuotas teisės aktais, o K.Daukšio siūlomi Gamtinių dujų įstatymo pakeitimai tik įneštų neaiškumo.

K.Daukšys siūlė, kad „Lietuvos dujų  tiekimas“ galėtų grąžinti permoką vartotojams, kurie dujas pirko 2013 metais ir pirmuosius 4 pirmus 2014-ųjų mėnesius, nepriklausomai nuo to, ar jos dujas vartoja dabar. Tokia tvarka prieštarauja Vyriausybės nutarimui, kuriuo bendrovė įpareigota nuo šių metų pradžios dujoms taikyti papildomą 20 proc. nuolaidą.

„Lietuvos dujų tiekimas“ permoką vartotojams turėtų grąžinti per dvejus metus - 2015-2016-uosius, arba ilgiau, jei visi pinigai nebus išnaudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstas Br.

Kam gera gyventi Lietuvoje? Tiems, kurie gali žaisti žodžių karą su rusais ir niekuo daugiau nesirūpinti. Daugumai, jei šildymas buvo pernelyg brangus, tai dabar bus dar brangesnis, nes į jo kainą įeina to žalingo daugumai Lietuvoje suskystintų dujų terminalo didžiulės išlaidos (žiūrėkite čia [1]). Visi, kuriuos mes išrinkome ginti mūsų interesus, Prezidentė D.Grybauskaitė, premjeras A.Butkevičius, Seimo opozicijos vadovas A.Kubilius - kaip jūs galite žiūrėti mums į akis šią sunkią žiemą... Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

dr. Jonas Ramanauskas yra

nenuginčyjamai teisus. Tas kas buvo neteisėtai priverstas permokėti, tas turi ir atgauti tuos pinigus. O dabar kaip? Planuojama atgautus pinigus išdalinti galimai naujiems piliečiams?

dr. Jonas Ramanauskas

Tai vis tos dujos kankina Vyriausybe.... oi kaip norisi APVOGTI piliecius! Principas paprastas.... jei klientas permokejo, pinigai turi buti sugrazinti TIESIOGIAI permokejusiam vartotojui. TASKAS! O visos kitos kompbinacijos IRODO, kad Lietuva valdo koloborantai, vagys, banditai ir dvasiniai iskrypeliai!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS