Vyriausybė pritarė automobilių taršos mokesčiui | kl.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ AUTOMOBILIŲ TARŠOS MOKESČIUI

  • 14

Vyriausybė trečiadienį pritarė naujam automobilių taršos mokesčiui. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad taip siekiama pakeisti šalies transporto parko struktūrą, raginant žmones įsigyti mažiau taršius automobilius.

„Projektas teikiamas su biudžeto įstatymu“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo K. Mažeika.

Anot jo, jei Seimas nepriimtų taršos mokesčio, kitas žingsnis būtų visuotinis automobilių mokestis.

„Jeigu Seimas nepritartų tokiam mokesčiui, tai kitas žingsnis turėtų būti visuotinis automobilių mokestis“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė K. Mažeika.

Pasak jo, automobilių neapmokestinimas lėmė tai, kad šalies mašinų parkas yra senas.

„Nuo 2030 metų didžiuosiuose miestuose, sostinėse bus didžiuliai apribojimai, ypač dyzeliniams automobiliams (...). Tas jokios kontrolės, jokio mokesčio nebuvimas lėmė tai, kad mūsų parkas yra vyresnio amžiaus ir taršos rodikliai yra didesni“, – sakė K. Mažeika.

„Šis žingsnis yra būtinas, nes ateityje turėtų būti priimti dar griežtesni sprendimai, jei šiai dienai jokio sprendimo nepriimsime“, – sakė jis.

Jei Seimas pritars naujam mokesčiui, jis bus mokamas nuo kitų metų, registruojant automobilį. Jis siektų nuo kelių dešimčių eurų iki 1280 eurų.

Vienkartinis mokestis susietas su išmetamu anglies dvideginio kiekiu – dyzelinu varomi automobiliai būtų apmokestinami kelis kartus daugiau nei benzininiai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Ernestas

Norėčiau pamatyti kiek Lietuvos oligarchai išveda pinigų į Šveicarijos bankus ar ofšorus... :) Gerai kad įvestas taršos mokestis - iš tikrųjų koks skirtumas kaip jis vadinasi - svarbiausia kad bus mažiau perkama senų dyelinių. Ne piniguose esmė.

Ta pati

O kodėl tas mokestis nenueina medžių sodinimui ,gamtos saugojimui? Jei taip rūpinasi tarša. O visai kitur pinigai nusės ir vėl galvos kokį žmonėms mokesčius uždėti. O gal kartais turėtu pradėti seimas gyventi už 400 ir visas rentas nuimti ? Gal pradeda tegu nuo savęs.

Ernestas

Nesuprantu kodėl gatvėse nagaudo dūminančių dyzelinių.. Yra ir normalių, bet senesni Opel, Audi, WW, Renault - šūdų šūdai - dūmais pastoviai apsipylę. Bet gaila žmonių - ne iš gero gyvenimo.. O tada problemos - per dieną apsinuodiję keliuose ir grįžę į namus kenčia galvos skausmą ir t.t. - ir nesupranta nuo ko tai.. Pats važinėju su >20 metų automobiliu su dujomis (BRC, tiesioginis įpurškimas) - jokio dūmelio, jokio kvapo. Tikiuosi neuždės kokio nenormalaus mokesčio jei vertins pagal metus.. Jei atiduotų už dyką naują dyzelinį auto su sąlyga, kad pats turėčiau važinėti ir negalėčiau jo parduoti - neimčiau :) Atsakau už žodžius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS