Vyriausybė svarsto, ar skųsti prokuroro sprendimą dėl Vilibor | kl.lt

VYRIAUSYBĖ SVARSTO, AR SKŲSTI PROKURORO SPRENDIMĄ DĖL VILIBOR

  • 1

Vyriausybė kol kas neapsisprendė, ar skųsti prokuroro sprendimą neginti viešojo intereso dėl galimų pažeidimų, susijusių su 2008-2009 metų tarpbankinių palūkanų indeksu Vilibor.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS tvirtino, kad teisininkai dar analizuoja prokuroro motyvus.

„Kol kas dar nėra sprendimo. Dar nepraėjo mėnuo – terminas apskundimui (iki rugsėjo pradžios – BNS)“, – teigė premjero atstovas.

Premjero patarėjo Skirmanto Malinausko teigimu, būtina įvertinti prokuratūros argumentus.

„Jeigu matosi labai aiškiai, kad tas skundimas būtų formalus, tada jo nedaryti“, – BNS sakė jis.

Buvęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, europarlamentaras Stasys Jakeliūnas ketino prašyti Vyriausybės skųsti rugpjūčio pradžioje priimtą prokuroro sprendimą neginti viešojo intereso dėl Vilibor.

Dabar S. Jakeliūnas BNS teigė, kad į premjerą nesikreipė ir oficialiai to nedarys.

„Jokio oficialaus pokalbio nevyko (...) Tai yra Vyriausybės ir prokuratūros reikalai. (...)  Nebesu parlamento narys ir kažkokių oficialių mano sprendimų Lietuvos institucijų atžvilgiu arba siūlymų nelabai ir gali būti“, – teigė S. Jakeliūnas.

Tačiau kitą savaitę su Biudžeto ir finansų komiteto vadovu „valstiečiu“ Valiu Ąžuolu jis žada aptarti krizės tyrimo pristatymą Seime, įskaitant išvadas, susijusias su Vilibor.

„Tada jau komitetas ar komiteto pirmininkas galės galbūt su Vyriausybe toliau  bendradarbiauti. Aš jau čia per atstumą esu ir negaliu poveikio daryti“, – kalbėjo S. Jakeliūnas.

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso skyriaus prokuroras rugpjūčio pradžioje nutarė neginti viešojo intereso dėl Vilibor, dėl kurio gyventojams buvo išaugusios būsto paskolų litais palūkanos. Anot prokurorų, objektyvių duomenų, kad komercinius bankus prižiūrėjusios institucijos būtų pažeidusios teisės aktus, tyrimo metu negauta.

Šis nutarimas per 30 dienų gali būti skundžiamas šio skyriaus vyriausiajam prokurorui.

Vyriausybė balandį paprašė Generalinės prokuratūros įvertinti finansų priežiūros institucijų veiklą per krizę. Teigdama, kad dėl tuomet išaugusio Vilibor rodiklio nukentėjusių asmenų skaičius yra didelis, o jiems galbūt padaryta žala reikšminga, Vyriausybė paprašė prokurorų apginti viešąjį interesą dėl dalies nuostolių atlyginimo.

Vyriausybė į prokurorus kreipėsi po to, kai S. Jakeliūnas pristatė tyrimo dėl 2009-ųjų ekonominės krizės preliminarias išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Bankų mafija galinga...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS