Valstybė numato kompensuoti 100 tūkst. darbuotojų testavimą nuo COVID-19 | kl.lt

VALSTYBĖ NUMATO KOMPENSUOTI 100 TŪKST. DARBUOTOJŲ TESTAVIMĄ NUO COVID-19

  • 4

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad darbuotojų testavimo paramos verslui koncepcija galėtų būti patvirtinta kitą savaitę.

„Tai bus kompensacija už testavimą, tikimės, kad galėsime patvirtinti koncepciją pirmadienį. Bent 100 tūkst. žmonių galės testuotis“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė A. Armonaitė.

Anot jos, tokiomis apimtimis vienas žmogus per tris mėnesius galėtų būti pratestuotas 12 kartų.

„Testuotis kviesime tris mėnesius kiekvieną savaitę. Jei apytiksliai 100 tūkst. žmonių, tai per tris mėnesius galėtų pasidaryti 12 testų. Aišku, tai nebūtinai, nes galbūt kažkas testuotis reguliariai, kažkas ne. Darbdaviai galėtų teikti paraiškas gauti kompensaciją už tą testą“, – sakė ministrė.

„Kadangi valstybiniai testų pirkimai truputėlį užtruko, tai manome, kad ši priemonė padėtų išjudinti testavimo apimtis ir privačių klinikų pagalba“, – pridūrė A. Armonaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ponia ministre,nesitikėkit,jog pasiteisins... eilinis pinigų išmetimas

O ką

nereiks net pažymos, kad priklausai pidernarkom draugijai?

nb

Kiek Lietuvoje yra durnynų, jeigu ne valstybinė paslaptis? Šitam mikrocefalui reikia ypatingo. Sukarinto. Yra tokių durnynų, kaži? Sukarintų. Durdomo pavadinimas turėtų būti - "Ukrainos vardo antikorupcinis valstybinis demokratinio pilietinio karo ugdymo psichoneurologinis dispanseris/gydykla - Kijevo Rusia". Pirmas klientas - Kasčiūnas. Gydymas konservatoriškas: badavimas, apkasų rausimas, haubicų plovimas, tankų vikšrų profilaktinė priežiūra, nakčiai dieta - haloperidolum arba xanax ir klizma su patriotinės ricinos aliejumi pavadinimu "azov". Jeigu po pusės metų intensyvaus gydymo ligonis nepasveiks - užmigdyti. Su visa pilietybe, o šiknon įkišti deputato mandatą (atsiprašau už aliuziją į porno. Kalta ligonio fizionomija)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS