Vyriausybinė komisija tikrina sutartį su „Belaruskalij“, tęs darbą kitą savaitę | kl.lt

VYRIAUSYBINĖ KOMISIJA TIKRINA SUTARTĮ SU „BELARUSKALIJ“, TĘS DARBĄ KITĄ SAVAITĘ

Vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija trečiadienį svarstė „Lietuvos geležinkelių“ sutarties su Baltarusijos trąšų gamintoja „Belaruskalij“ pakeitimus, susijusius su pastarosios avansiniais mokėjimais už paslaugas po gruodžio 8 dienos, kai įsigaliojo JAV sankcijos.

„Šiandien komisija nagrinėjo išvakarėse „Lietuvos geležinkelių“ pateiktą papildomą informaciją dėl sandorio su „Belkalij“. Toliau vyksta sutarčių su „Belkalij“ patikros procedūra, kaip numatyta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme“, – BNS pranešė premjerės patarėja Rasa Jakilaitienė.

Pasak jos, kitas komisijos posėdis numatomas kitą savaitę.

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį teigė, jog sprendimą dėl šios sutarties komisija turėtų priimti dar šiemet.

Praėjusį ketvirtadienį posėdžiavusi komisija paprašė „Lietuvos geležinkelių“ papildomos išsamios informacijos.

Į komisiją gruodžio 8 dieną kreipėsi susisiekimo ministras Marius Skuodis, prašydamas įvertinti, ar „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ sutartis atitinka nacionalinio saugumo interesus.

Jei komisija, o po to ir Vyriausybė pripažintų, kad ji kelia grėsmę šalies saugumui, tai galėtų tapti pagrindu nutraukti trąšų tranzitą su mažiausiais nuostoliais. 

„Lietuvos geležinkeliai“ sutartį su „Belaruskalij“ pasirašė 2018 metų pavasarį, ji galioja iki 2023 metų pabaigos. Pagal ją per Lietuvą ir Klaipėdos uostą gabenama apie 11 mln. tonų baltarusiškų trąšų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kažin

apie kokį "pavojų nacionaliniam saugumui" dėl per Lietuvą transportuojamų trąšų čia prisvaičiota, juk ne atomines bombas perveža Lietuvos geležinkeliai. Ar geriau juos laikyti be darbo ir negauti mokesčių į biudžetą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS