Ž. Gavelienė siūlo atidaryti sanatorijas paskiepytiems žmonėms | kl.lt

Ž. GAVELIENĖ SIŪLO ATIDARYTI SANATORIJAS PASKIEPYTIEMS ŽMONĖMS

Turizmo verslo atstovai siūlo leisti šalies sanatorijoms teikti paslaugas nuo koronaviruso paskiepytiems arba virusu persirgusiems žmonėms.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentės, kelionių organizatorės „Estravel“ vadovės Žydrės Gavelienės teigimu, vykti sveikatintis galėtų pirmiausia koronavirusu persirgę bei paskiepyti medikai ir mokytojai. 

„Paskiepytųjų grupė jau Lietuvoje yra. Tai saugūs keliautojai. Jiems reikia leisti keliauti į sanatorijas – medikams, mokytojams, kurie galėtų gerinti sveikatą. Juolab, kad sanatorijų darbuotojai yra irgi paskiepyti“, – Ekonomikos komitete trečiadienį sakė Ž. Gavelienė.

Pasak jos, paskiepyti užsieniečiai taip pat galėtų atvykti į Lietuvos sanatorijas. 

Nacionalinė sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija dar sausio viduryje ragino valdžią koronavirusu persirgusius žmones siųsti į reabilitaciją ir taip padėti atsitiesti šioms gydymo įstaigoms, kurios yra uždarytos, o jų darbuotojai gauna subsidijas. 

„Eglės“ sanatorijos generalinis direktorius Artūras Salda tuomet aiškino, kad reabilitacijos paslaugų ypač reikia vidutine ir sunkia koronaviruso forma persirgusiems žmonės.

Asociacijos duomenimis, 2020 metais Lietuvos sanatorijų ir reabilitacijos ligoninių užimtumas krito 38 proc., o pajamos sumenko 36 proc. Be to, 77 proc. sumenko užsieniečių nakvynių skaičius sanatorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Petras

Gražiūs apgaulingi pažadai,nebus sanatrorijų ,nebent seimo nariam.Čiulba loviniai 31 metai labai gražiai,tačiau viskas vyksta labsi negražiai.Netikėkite,čia masalas.

Kijas

Kurie neturi pasų ,negali ar nenori skiepytis iš tokių rinkėjų nesitikėkite balsų už jūs.Nebalsuos dauguma manau už visus tuos kurie sukūrė atskirtį tarp žmonių,pažeizdami jų teises,LR Konstituciją. Prie viso šito noriu pasakyti,kad jeigu žmogui paskiepytam reikia sanatorijos,vadinasi nesitikėkite geros sveikatos pabaigos.Numatyta vadinasi tokių žmonių susirgimai ir galimos problemos su sveikata.Sekmės pasiskiepyti.

idomu

Įdomu, o neskiepytiems balsavimo teisė išliks ar panaikins?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS