Žemės paėmimą „Rail Baltica“ ruože nuo Kauno link Lenkijos atliks trys bendrovės | kl.lt

ŽEMĖS PAĖMIMĄ „RAIL BALTICA“ RUOŽE NUO KAUNO LINK LENKIJOS ATLIKS TRYS BENDROVĖS

  • 4

Žemės paėmimo visuomenės poreikiams darbus europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ ruožui nuo Kauno (Jiesios) iki Lietuvos ir Lenkijos sienos už 7,42 mln. eurų (be PVM) atliks trys Lietuvos bendrovės – „Tyrens Lietuva“, „Atamis“ ir valstybės įmonė Žemės ūkio duomenų centras.

Šią savaitę Susisiekimo ministerija ir už geležinkelio statybas Lietuvoje atsakinga įmonė „LTG Infra“ su konkurso laimėtojais pasirašė tai numatančias sutartis, pranešė LTG.

„Planuojama, kad šio ruožo specialusis planas Vyriausybėje bus tvirtinamas gegužę, tad lygiagrečiai atliekame darbus – pasirašome sutartis dėl žemės išpirkimo veiklų – tam, kad tik patvirtinus planą sklandžiai ir greitai pereitume į žemės išpirkimo veiklas“, – pranešime sakė „LTG Infra“ „Rail Baltica“ programos vadovas Mantas Jasikonis.

Atkarpoje nuo Kauno iki Kazlų Rūdos rajono darbus už 1,8 mln. eurų atliks „Atamis“, Marijampolės rajone – Žemės ūkio duomenų centras (3,6 mln. eurų), o Kalvarijos bei Lazdijų rajonuose – „Tyrens Lietuva“ (2,1 mln. eurų).

Skaičiuojama, kad naujos geležinkelio linijos tiesimui linijoje Lenkijos ir Lietuvos valstybių siena – Kaunas (Jiesia) prireiks išpirkti apie 2,18 tūkst. sklypų bei apie 156 statinius, tarp kurių – 25 gyvenamieji namai.

Parengiamuosius darbus kaip sklypų matavimai bendrovės planuoja pradėti iš karto po sutarčių pasirašymo, o žemės išpirkimo procedūros bus pradėtos Vyriausybei patvirtinus specialųjį planą.

Tiekėjai parengs žemės paėmimo visuomenės poreikiams projektą, vertins paimamą turtą, organizuos išpirkimą, atlyginant savininkams ar naudotojams bei atliks kitas susijusias veiklas.

Turto vertinimą atliks nepriklausomi vertintojai dviem metodais – atkuriamąja bei rinkos verte. Gyventojams bus išmokama ta vertė, kuri bus didesnė. 

Pagrindinės europinio geležinkelio linijos ilgis su regioninėmis jungtimis siekia apie 100 kilometrų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vatiniai

Tai jūsų čiulpiami kompartijos člienai žlugdė Lietuvai naudingus projektus. Jei ne Landzbergis, Šimonytė....sėdėtumėt pasaulio šiknoj rosiejoj

Kur

Brazovskio šunelis, komunistų prietaisas, vilkinęs šį projektą.

Tai

Landsbergio,Kubiliaus ir Simonytes? Bet juk tai - viena UAB!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS