Žemės ūkio ministerija atsisako „vaučerių“ idėjos | kl.lt

ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJA ATSISAKO „VAUČERIŲ“ IDĖJOS

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) Eltą patikino atsisakanti e. kuponų („vaučerių“) sistemos.

„Įvertinus tai, kad norint visiškai įgyvendinti e. kuponų sistemą kasmet iš valstybės biudžeto reikėtų iki 14 mln. eurų, taip pat atsižvelgiant į neigiamą visuomenės ir socialinių partnerių nuomonę, ŽŪM mano, kad šiuo metu tęsti šį projektą netikslinga“, – teigiama ŽŪM atsakyme Eltai.

Ministerija taip pat pažymėjo, kad Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „bendradarbiavimas“ tikslas išlieka toks pat – skatinti bendradarbiavimą, vietinių produktų pardavimą bei vartotojų pritraukimą pirkti vietinę produkciją.

„Ši priemonė jau duoda rezultatų – vertinimui pateikta 16 paraiškų, kuriose yra numatyta įsteigti daugiau kaip 20 prekybos vietų“, – komentare Eltai teigė ministerija.

Pagal šią priemonę remiamas ne mažiau kaip dviejų ūkio subjektų bendradarbiavimas organizuojant ir vykdant trumpąsias tiekimo grandines. Parama teikiama investicijoms, susijusioms su prekybos vietų steigimu.

Anot ŽŪM, skatinant vartotojus įsigyti vietinę produkciją taip pat yra numatyta finansuoti pardavimą skatinančios reklamos išlaidas.

ELTA primena, kad žemės ūkio ministras Andrius Palionis yra sakęs, jog jam nėra priimtinas vadinamųjų „vaučerių“ projektas ir kad lėšas būtų galima panaudoti efektyviau.

Pernai lapkritį Vyriausybė buvo pritarusi vadinamajam kainų mažinimo planui, kurio viena iš priemonių – įvesti elektroninius maisto kuponus, kuriais būtų leista naudotis šeimoms, turinčioms ikimokyklinio amžiaus vaikų, o teisę parduoti turėtų verslininkai, dalyvaujantys trumpojoje maisto tiekimo grandinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS