Žemės ūkio studijas pasirinkusiems jaunuoliams – ministerijos stipendijos | kl.lt

ŽEMĖS ŪKIO STUDIJAS PASIRINKUSIEMS JAUNUOLIAMS – MINISTERIJOS STIPENDIJOS

Žemės ūkio ministerija, siekdama į žemės ūkį pritraukti daugiau jaunų specialistų, juos skatins tikslinėmis stipendijomis. Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pasirašė įsakymą skirti stipendijas.

Stipendijas gaus 145 pirmo kurso studentai, besimokantys Vytauto Didžiojo (VDU), Lietuvos sveikatos mokslų, Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijos universitetų, Kauno miškų ir inžinerijos, Vilniaus, Kauno, Utenos ir Alytaus kolegijų pirmosios studijų pakopos studijų programose, susijusiose su žemės ūkio, maisto ūkio, veterinarijos ir kaimo plėtros sritimis.

Tikslinės skatinamosios stipendijos pirmakursiams sieks 200 Eur per mėnesį.

„Žemės ūkio ateitis – mokslas ir žinios. Mums reikia kuo daugiau aukštos kvalifikacijos specialistų, gebančių kurti ir diegti technologijas bei inovacijas, nes būtent žemės ūkis yra strateginė valstybės sritis. Turime modernizuoti, skaitmenizuoti ir vystyti žemės ūkį, užtikrinti aprūpinimo maisto produktais saugumą ir kartu tausoti vandens, dirvožemio išteklius, saugoti bioįvairovę, rimtai žiūrėti į klimato kaitą. Šiuos iššūkius įmanoma įveikti tik bendradarbiaujant mokslui, verslui ir valstybei“, – sakė ministras K. Navickas.

„Tai, kad net 50 šiais metais bakalauro studijas pradėsiančių VDU Žemės ūkio akademijos studentų visus mokslo metus gaus solidžias Žemės ūkio ministerijos skirtas 200 eurų dydžio skatinamąsias stipendijas, yra reikšmingas valstybės indėlis. Stipendija visame pasaulyje jauniems žmonėms yra svarbi paskata siekti užsibrėžtų tikslų, o mūsų atveju tai dar ir valstybės žinia, kad Agronomijos, Maisto kokybės ir saugos, Vandens ir žemės inžinerijos, Žemės ūkio mechanikos inžinerijos, Sumaniosios inžinerijos studijų programas pasirinkę jauni žmonės Lietuvai yra svarbūs ir reikalingi“, – teigė VDU Žemės ūkio akademijos kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė.

Stipendijos bus mokamos iš Žemės ir maisto ūkio, kaimo, žuvininkystės, žemės tvarkymo ir fitosanitarijos vystymo programos priemonės „Skleisti žinias žemės ūkio sektoriuje“ lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS