Žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje atliekų per dvejus metus mažėjo 17,8 proc. | kl.lt

ŽEMĖS ŪKYJE, MIŠKININKYSTĖJE IR ŽUVININKYSTĖJE ATLIEKŲ PER DVEJUS METUS MAŽĖJO 17,8 PROC.

  • 0

Žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje pernai susidarė 718,3 tūkst. tonų atliekų – palyginti su 2020 metais, jų kiekis sumažėjo 17,8 proc., skelbia Valstybės duomenų agentūra, remdamasi kas dveji metai atliekamo tyrimo duomenimis.

Per pastaruosius dešimt metų atliekų susidarymas žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje nuolat mažėjo, ir 2022 metais, palyginti 2012 metais, sumažėjo 1,8 karto.

Pernai miško kirtimų, daržininkystės ir mišrios komunalinės atliekos sudarė 55,6 proc. visų susidariusių atliekų (2020 metais – 71,1 proc.).

Didžiausia (37,7 proc.) susidariusių atliekų dalis panaudota ūkiuose. Daugiausia – terminio apdorojimo ir deginimo šlako, pelenų ir daržininkystės atliekų. 26,8 proc. atliekų buvo perduota jų tvarkytojams, didžiausią dalį sudarė stiklo ir plastiko pakuočių atliekos.

Dar 15,8 proc. atliekų buvo perduota kitiems naudotojams, didžioji jų dalis – miško kirtimų atliekos. Dalis atliekų yra deginama – dažniausiai energijai gauti. Iš viso buvo sudeginta 4,1 proc. žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje susidariusių atliekų, daugiausia – medienos ir medienos pakuočių atliekų. 2,3 proc. susidariusių atliekų buvo pašalinta ūkiuose, pavyzdžiui, užkasta žemėje ar išversta karjeruose.

Ne visos susidariusios atliekos buvo sutvarkytos tais pačiais metais. 2022 metų pabaigoje buvo likę 13,3 proc. nesutvarkytų atliekų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS