Žiniasklaida: Estijos „Evecon“ planuoja didelį vėjo parką Širvintų rajone | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: ESTIJOS „EVECON“ PLANUOJA DIDELĮ VĖJO PARKĄ ŠIRVINTŲ RAJONE

  • 4

Estijos saulės ir vėjo elektrinių vystytojos „Evecon“ įmonei „Žalia žemė“ Širvintų rajone planuojant statyti daugiau nei 900 megavatų galios apie 117 vėjo elektrinių parką, dalis aplinkinių gyventojų baiminasi dėl poveikio sveikatai ir kultūros paveldo objektams, rašo portalas „15min“.

Portalas skelbia, kad parkas, kurio vienos elektrinės aukštis siektų iki 180 metų, o su pakelta mente – iki 280 metrų, turėtų iškilti Širvintų rajono Širvintų, Alionių ir Zibalų seniūnijose. Vienos elektrinės galia siektų iki 8 megavatų (MW).

Planuojama, kad statybos leidimai turėtų būti suteikti 2024 metų viduryje, o parkas turėtų pradėti veikti 2027 metais.

Pasak portalo, parko statybai priešinasi Šešuolėlių ir Gaidelių dvarų savininkai, taip pat Zibalų kaimo bendruomenė. Gyventojai nuogąstauja dėl poveikio sveikatai, aplinkai, kultūros paveldo objektams, tai pat nerimauja dėl elektrinių skleidžiamo garso – dėl to jie kreipėsi tiek į vystytoją, tiek į Aplinkos apsaugos agentūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kur ta

elektra des?...pirmadienį elektra biržoje buvo 0.1cento....visi malūnai buvo visoje lt išjungti todėl kad i minusa nedirbtu, kas toliau...? :d man tai gerai kuo daugiau statys tuo man pigiau bus

Aha

Statykite. Širvintų rajone labai daug iš Vilniaus išplautų pinigų. Tegu dabar ant to jų nekilnojamo turto paūžia vėjelis ir pavibruoja tie grakštūs statiniai, generuojamas elektros energiją. Tegu primena, jog viskas šioje Žemėje laikina ir pasivogtieji turteliai bei išplauti pinigai grįžta visu smarkumu. Ligoninių ten kartu pristatykite, kad jie į kitas savivaldybes nelandžiotų. Ir gero vėjo!

na taip

pas save statyt tai žemės gaila-žino kad ją reikia dirbt,o va pas olaxus litowcus tai statykit ištisai visa kenksminga suda pradedant šiukšlyno deginimo gamyklom baigiant va tokiais vėjo malunais nenenšančiais jokios naudos po jais gyvenantiems žmonem
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS