ŽŪM: ilgąjį savaitgalį daugiausia pažeidimų nustatyta nedidelėse parduotuvėse | kl.lt

ŽŪM: ILGĄJĮ SAVAITGALĮ DAUGIAUSIA PAŽEIDIMŲ NUSTATYTA NEDIDELĖSE PARDUOTUVĖSE

  • 0

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba per tris ilgojo savaitgalio dienas patikrino 57 prekybos subjektus, iš kurių beveik pusę sudarė įvairios maisto produktų parduotuvės, 26 proc. – didieji prekybos centrai ir 28 proc. – turgavietės. Daugiausia pažeidimų nustatyta nedidelėse parduotuvėse.

Kaip teigia Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), pažeidimai nustatyti 15 prekybos subjektų. Nedidelėse parduotuvėse nustatyti pažeidimai sudarė beveik 60 proc. visų prekybos maistu pažeidimų.

Patikrinimai buvo atlikti ir 67 kurortų bei poilsio zonose esančiose viešojo maitinimo įstaigose. Savaitgalį karantino sąlygų pažeidimai nustatyti 13 proc. patikrintų lauko kavinių, barų ir restoranų.  Pusę šių pažeidimų sudarė neatitiktys dėl darbuotojų kasdienių sveikatos patikrinimų, kiti pažeidimai buvo netinkamas lankytojų informavimas, indų plovimas ir kita, teigia ŽŪM.

Valstybinė augalininkystės tarnyba visose apskrityse stebėjo 994 prekybos vietas, kuriose buvo prekiaujama dauginamąja ir sodinamąja medžiaga, trąšomis ir augalų apsaugos priemonėmis, taip pat buvo tikrinami turgūs ir viešosios erdvės.

Daugiausia objektų patikrinta Kauno (192), Šiaulių (146), Klaipėdos (126) apskrityse. Pažeidimai nustatyti 129 vietose. Pasitaikė atvejų, kai parduotuvėse ir turgavietėse nebuvo reguliuojamas pirkėjų srautas, nesilaikoma saugaus atstumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS