7 patarimai, kaip sėkmingai apsipirkti per „juodąjį penktadienį“ | kl.lt

7 PATARIMAI, KAIP SĖKMINGAI APSIPIRKTI PER „JUODĄJĮ PENKTADIENĮ“

  • 2

„Juodasis penktadienis“ Lietuvoje atsirado palyginti neseniai, bet jau spėjo užkariauti lietuvių širdis. Kas yra „juodasis penktadienis“ bei kaip gauti kuo daugiau naudos iš išpardavimų, atskleista patarimuose.

Kas yra „juodasis penktadienis“?

„Juodasis penktadienis“ yra didžiulis tradicinis išpardavimas, kai varžosi visos save gerbiančios parduotuvės, kurios suteiks daugiau nuolaidų. „Juodasis penktadienis“ kilo iš JAV kaip puiki proga nusipirkti dovanų prieš Kalėdas. Tai yra pirmasis penktadienis po Padėkos dienos, nuo lapkričio 23 iki 30 dienos. Tuo metu visada vykdavo išpardavimai, o šeštajame dešimtmetyje atsirado terminas „juodasis penktadienis“.

Tiesa, „juodasis penktadienis“ tik prasideda penktadienį ir gali tęstis keletą dienų, kai kuriose parduotuvėse – iki pirmadienio, o kai kur ir visą savaitę.

7 patarimai, kaip laimėti per „juodąjį penktadienį“

1. Viskas pagal sąrašą. Pirkimas prasideda ne parduotuvėje, o namuose. Lankytis išpardavimuose be sąrašo, kuriame surašyta, ką planuojate įsigyti, neverta. Pažvelkite į daiktus savo spintoje ir nuspręskite, kuo geriausiai papildyti drabužių spintą. Spontaniškai įsigyti drabužiai „įsikurs“ tolimiausiame spintos kampe.

2. Rinkitės neutralias drabužių spalvas. Per išpardavimus rinkitės neutralios spalvos drabužius, tokius kaip balti ir mėlyni marškiniai, šviesios šilko palaidinės ir panašiai. Prieš perkant drabužius, pažvelkite į veidrodį ir sąžiningai sau atsakykite į klausimą: „Ar šie drabužiai tikrai mane puošia?“. Pagrindinis pirkimo principas: daiktas turėtų jums tikti.

Taip pat turėtumėte atidžiai skaityti etiketes – drabužis gali būti nuostabus, tačiau, pavyzdžiui, jam reikalingas išskirtinai sausas valymas. Jei esate pasirengęs kruopščiai pasirūpinti tokiu pirkiniu, įsigijimui nėra jokių kliūčių.

3. Tikroji kaina. Parduotuvės naudoja daugybę triukų tam, kad užmaskuotų tikrąją nuolaidą. Daugelis parduotuvių padidina kainas likus kelioms savaitėms iki išpardavimo, o tada jas sumažina 10–15 proc. Norėdami neapsirikti išpardavimo metu, turite iš anksto išstudijuoti parduotuvės kainų politiką ir žinoti prekių kainą iki išpardavimo.

4. Kokybiški daiktai. Pigu.lt ekspertai pataria išpardavimo metu lankytis kokybiškų prekių parduotuvėse, kuriose kainų etiketės gąsdino prieš keletą mėnesių. Tokiose parduotuvėse geros kokybės daiktai išpardavimo metu kainuoja žymiai pigiau. Svarbu ne tik kaina, bet ir kokybė. Brangesni prekės ženklai kuria išskirtinį drabužių dizainą, kuris bus aktualus kelis sezonus.

5. Teisingas pasirinkimas. Išpardavimo laikotarpiu palankiausia pirkti kelias prekių grupes. Pirkėjai turėtų atkreipti dėmesį į batus ir krepšius. Šiems gaminiams suteikiamos tikrai didelės nuolaidos. Taip pat verta pirkti pagrindinius drabužių spintos elementus: džinsus, kelnes, švarkus ir marškinius.

6. Nekaupkite atsargų. „Juodojo penktadienio“ išpardavimo metu parduotuvėse su nuolaidomis parduodamos rudens-žiemos asortimento prekės. Verta pirkti tik tai, ką planuojate dėvėti dabar arba pavasarį. Maudymosi kostiumėliai ar žieminiai batai – nereikalingi pirkiniai, nes tada, kai pradėsite juos dėvėti, pasikeis mada ar jūsų skonis.

7. Atkreipkite dėmesį į elektronikos prekes. Gamintojai parduoda senus elektronikos prekių modelius prieš išleidžiant naujus rudenį. Jei naujovė gali būti aktuali išmaniajam telefonui, tai 2019 metais pagamintas dulkių siurblys ar kavos aparatas puikiai tiks ir 2020 metais. „Juodasis penktadienis“ yra puiki proga įsigyti senesnius modelius pigiau, kurie nenusileidžia kokybe naujesniems. Buitinės technikos prekes geriau pirkti vasarą, nes tuomet kaina yra palankesnė.


„Juodojo penktadienio“ išpardavimai kiekvienais metais vyksta ir internetinėje parduotuvėje pigu.lt. Ši internetinė parduotuvė gali pasiūlyti asortimentą, kuriame yra daugiau nei 350 000 prekių, suteikiančių galimybę pasiruošti visoms gyvenimo situacijoms. Taip pat prekes galite atsiimti jų parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nuomone

Tai kad jie būna tik usa ! kiek per toli.

Judita Vaičiūnaitė

nu jooooo Lietuvoje kainos tokios kad pirkt verta TIK per tokius išpardavimus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS