„Achema“ už dujas moka 340-360 JAV dolerių | kl.lt

„ACHEMA“ UŽ DUJAS MOKA 340-360 JAV DOLERIŲ

  • 3

Didžiausia Lietuvoje dujų vartotoja - Jonavos trąšų gamintoja "Achema", perkanti dujas tik iš Rusijos "Gazprom", už jas moka be nuolaidos - 340-360 JAV dolerių, sako įmonės vadovas. Ši kaina yra didesnė nei kitų Lietuvos tiekėjų siūloma kaina, rašo "Verslo žinios".

"Dar nebaigėme derybų su "Gazprom" nei dėl 2014 metais tiektų, nei šiemet perkamų dujų kainų. Dabartinė sutartis, pasirašyta 1999 metais, baigiasi šiemet ir mes taip pat deramės dėl būsimos sutarties. (...) Dabar kaina siekia 340-360 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų", - interviu "Verslo žinioms" sakė "Achemos" vadovas Ramūnas Miliauskas.

Anot jo, norint, kad bendrovė būtų konkurencinga, dujos turėtų kainuoti 240 JAV dolerių.

Per terminalą Klaipėdoje importuojamų suskystintų gamtinių dujų kaina tiekimo mokesčiu šiemet vidutiniškai sieks apie 30,27 euro. "Lietuvos dujų tiekimas", įskaičiavęs "Gazprom" Lietuvai pritaikytą nuolaidą už 2013m metais ir 2014-ųjų pradžioje pirktas dujas, jas vasarį pardavė po 19 eurų už MWh, o kovo mėnesį kaina turėtų nukristi iki 18 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nepamiršk

palyginti su ta gazpromo kaina kai nebuvo terminalo.

niekas

neviešins terminalo kainų, neerzins žmonių, juk prie įprastinės kainos dar papildomai laivo nuoma, dujų pludymas, saugojimas, išdujinimas ir t.t.

taigi

žiopliai, ar galit normaliai parašyti, kiek vartotojams 1000 m3 kainuos SDG terminale, kad būtų galima lyginti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS