Apsipirkimas per karantiną: ką verta sužinoti? | kl.lt

APSIPIRKIMAS PER KARANTINĄ: KĄ VERTA SUŽINOTI?

  • 16

Kiekvienas turime savo apsipirkimo įpročius, bet karantinas daugeliui viską apvertė aukštyn kojomis. Vis dėlto tai tikrai ne pasaulio pabaiga, o racionaliai planuojant ir atsižvelgiant į specialistų patarimus, retesnės kelionės į parduotuves padės susiformuoti naudingiems apsipirkimo įpročiams.

Vietoje chaoso – planavimas

Iššluotų lentynų vaizdai, socialiniuose tinkluose sklandantys juokai apie namuose kaupiamas kruopų, makaronų atsargas – su tokia tikrove susidūrėme dar iki paskelbiant karantiną. Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė tikina, kad karantino laikotarpiui neverta maisto produktų pirkti beatodairiškai.

„Pasirūpinti maistu ilgesniam laikui ir taip riboti savo apsilankymų parduotuvėse skaičių karantino metu iš tiesų gali būti tikslinga, tačiau tai daryti reikėtų protingai. Dabar parduotuvėse galime pamatyti vežimais kruopas ar makaronus perkančius gyventojus, tačiau klausimas, ar žmonėms iš tokių atsargų bus daug naudos. Juk vien makaronų, ryžių ar grikių nevalgysi. Tad, užuot dideliais kiekiais pirkus vienos rūšies produktus, gyventojams daug naudingiau būtų įsigyti mažiau, bet įvairesnių produktų“, – pabrėžė specialistė.

V.Kurpienės teigimu, prieš vykstant į parduotuves pirmiausia reikėtų apžiūrėti savo virtuvės spinteles. „Einant į parduotuvę be plano, iš jos dažnai grįžtama pilnais pirkinių krepšiais, tačiau su įsigytais produktais vis tiek nedaug tenuveikiama, o po dienos vėl tenka keliauti į prekybos centrą“, – pastebi ji.

Kainos stabilios

Kad ir kiek internete sklandytų tuščių lentynų nuotraukų, bet maisto produktų parduotuvėse netrūksta. Stygiaus nejaučia ir Lietuvos gamintojai bei tiekėjai, kurie užtikrina sklandų jų tiekimą į parduotuves.

Mūsų darbuotojai daro viską, kad prekių lentynos būtų kaip galima greičiau užpildytos, o pirkėjai parduotuvėse rastų visų jiems reikalingų prekių.

„Mūsų darbuotojai daro viską, kad prekių lentynos būtų kaip galima greičiau užpildytos, o pirkėjai parduotuvėse rastų visų jiems reikalingų prekių. Patikiname, kad jau prieš kelias savaites gerokai padidinome prekių užsakymų kiekius ir kol kas prekių tikrai netrūksta. Nuolat bendraujame su savo tiekėjais, stengiamės dar efektyviau organizuoti prekių logistikos procesus. Suvokiame, kad šiuo iššūkių laikotarpiu mumis pasikliauja daugybė šalies gyventojų ir dedame visas pastangas, kad jų lūkesčiai būtų pateisinti“, – sakė prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Ji patikino, kad šalyje paskelbus karantiną prekių kainos neaugo. „Jaučiame pirkėjų susirūpinimą dėl galimų kainų pokyčių ir norime juos nuraminti. Esame tarpininkai tarp gamintojų, tiekėjų ir pirkėjų, todėl atsakingai ir rimtai žiūrime į kainų pokyčius. Darome viską, kad kainos, paskelbus karantiną, nekiltų ir mums tai pasiekti pavyksta“, – sako ji.

Ėmėsi saugumo priemonių

Pastarąją savaitę prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės pasikeitė neatpažįstamai: organinio stiklo pertvaros atskyrė kasininkus nuo pirkėjų, grindys išbraižytos ryškiomis informacinėmis juostomis, kad būtų laikomasi saugaus atstumo, apsaugos ir savitarnos kasų darbuotojai dėvi specialius apsauginius skydelius, kiti darbuotojai dirba su kaukėmis. Reguliuojamas vienu metu parduotuvėje apsilankančių žmonių srautas.

„Šiuo metu pagrindinis prioritetas yra darbuotojų ir klientų saugumas. Laikomės visų Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų, taip pat sulaukiame ir atskirų savivaldybių prašymų, kuriais vadovaujamės. Labai prašome ir pačių gyventojų parduotuvėse elgtis atsakingai ir vadovautis visomis rekomendacijomis“, – pabrėžė Irtautė Ščerbavičienė, „Maximos“ operacijų vadovė.

Šiuo metu yra ribojamas klientų srautas pagal parduotuvės plotą, kad vienam žmogui tektų 20 kv. m. Taip pat reguliuojama, kad apsipirktų ne daugiau kaip dviejų žmonių grupė.

Pirkėjai parduotuvėse, prieš imdami į rankas krepšelius ir vežimėlius, raginami dezinfekuoti rankas ir naudoti vienkartines pirštines. Šių priemonių galima rasti kiekvienoje „Maximos“ parduotuvėje. Pirkėjų prašoma, kur įmanoma, naudotis savitarnos kasomis, išlaikyti ne mažiau kaip 1 m atstumą su darbuotojais ir kitais parduotuvių klientais stovint eilėje, ir apskritai parduotuvėje vengti bendrauti su kitais asmeninis. Įprastos kasos prekybos tinkle dezinfekuojamos kas tris valandas, savitarnos – kas valandą. Kasininkai yra aprūpinti dezinfekciniu skysčiu rankoms.

Siekiant sumažinti kontaktą, sveriamų prekių skyriuose supakuotus produktus nuo šiol pardavėjai padeda ant prekystalio, o ne duoda pirkėjui į rankas. „Maxima“ rekomenduoja už pirkinius atsiskaityti banko kortelėmis. Atsiskaitant grynaisiais pinigais, juos prašoma dėti ant tam skirtos grąžos lėkštutės, o ne į kasos darbuotojo rankas.


Parduotuvėje elkitės atsakingai ir sąmoningai

Eiti į parduotuvę patikėkite vienam šeimos nariui.

Būkite kantrūs ir luktelėkite, jeigu parduotuvėje yra didelis žmonių srautas. Įėjimą į parduotuvę reguliuoja apsaugos darbuotojai.

Prieš imdami į rankas krepšelius ir vežimėlius dezinfekuokitės rankas ir naudokite vienkartines pirštines.

Parduotuvėje venkite bendrauti su kitais asmenimis.

Stovėdami eilėje prie kasos laikykitės saugaus atstumo (vadovaukitės ant grindų nubraižytomis linijomis) nuo kitų žmonių.

Naudokitės savitarnos kasomis.

Stenkitės atsiskaityti banko kortelėmis. Jeigu atsiskaitote grynaisiais pinigais, juos dėkite ant tam skirtos grąžos lėkštutės, o ne kasos darbuotojui į rankas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Witcher39

Gal jau nustosit,dirbtinai sukeltas virusas,ar galvojate,kam jisai mums duotas buvo,kad nustotume teršti Žemę, Motiną Gają,bet ar pasimokysite?, daugumą ir toliau elgsis,kaip elgėsi....

Ccc

Nieko cia baisaus,tik nemyskite i kelnias.gripas ir tiek.

Anonimas

Ne imkit is Amerikos pavyzdi!Ko didesnes ejles prie parduotuviu,to didesnis pavojus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS