Atpigusių popiermedžių kainas gali padidinti Lenkijos gamintojai | kl.lt

ATPIGUSIŲ POPIERMEDŽIŲ KAINAS GALI PADIDINTI LENKIJOS GAMINTOJAI

  • 0

Šilta žiema, kritusi eksporto paklausa, sausį įsigaliojęs 5 proc. apyvartos mokestis popiermedžio medienos kainas pastaraisiais mėnesiais nuritino iki malkų lygio, tačiau ekspertai tikina, kad medienos kainos ir paklausa atsigaus antrą pusmetį, o postūmį suteiks Lenkijos gamintojai, rašo "Verslo žinios".

Privačių miškų savininkų asociacijos vadovas Aidas Pivoriūnas pastebi, kad popiermedžiai ir popiermalkės per pastaruosius dvejus metus atpigo 33 proc. ir dėl didelio šios medienos pertekliaus regione ateinantį pusmetį, tikėtina, dar kiek pigs. Jo teigimu, kainas numušė 2014 metų pradžioje audros padaryta vėjovarta Suomijoje ir Švedijoje bei pernai vidurvasarį kilęs gaisras. Šios stichijos į rinką išmetė dešimtis milijonų kubinių metrų medienos.

"Šiuo metu Lenkijoje daug investuojama į medienos drožlių, kitokių plokščių fabrikus, naujas lentpjūves. (...) Tie fabrikai pradės veikti antrą pusmetį, manau, kad ir Lietuva tai pajus. Prognozuočiau, kad šia kryptimi atsigaus pirmiausia popiermedžio, o vėliau ir plokščių medienos eksportas", - teigia "Timber Logistik" vadybininkas, Lietuvos medienos prekybos asociacijos vadovas Leonardas Kalinauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS