Atskleidė, kada gali būti baigtas tyrimas dėl „CityBee“ klientų duomenų nutekinimo | kl.lt

ATSKLEIDĖ, KADA GALI BŪTI BAIGTAS TYRIMAS DĖL „CITYBEE“ KLIENTŲ DUOMENŲ NUTEKINIMO

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Jevgenijus Trichonovas sako, kad inspekcija tyrimą dėl vasarį įvykusio dalies „CityBee“ klientų duomenų nutekinimo gali baigti ne anksčiau kaip už poros mėnesių.

„Tyrimas, aš įsivaizduoju, bus baigtas gal už poros mėnesių, ne anksčiau“, – Seimo Ekonomikos komiteto Aukštųjų technologijų, inovacijų ir skaitmeninės ekonomikos pakomitečio posėdyje sakė J. Trichonovas, atsakydamas į pakomitečio pirmininko Andriaus Kupčinsko klausimą.

Pasak inspekcijos atstovo, tokio atvejo negalima ištirti greitai, nes neužtenka nustatyti vien asmens duomenų saugumo pažeidimo fakto, atliekant patikrinimą reikalingą nustatyti ir priežastis.

„Mes vykdome patikrinimą ir vietoje, ir žiūrime visą informacijos saugos valdymą organizacijoje „nuo iki“ – visas technines, organizacines priemones, nes šitoje vietoje mes turėsime priimti kažkokius sprendimus. Tyrimas reikalingas nustatyti ne tik faktą, bet ir kodėl taip įvyko, kaip galima padaryti, kad taip neįvyktų, taip pat turime ištirti, kaip buvo reaguota, kaip incidentas buvo suvaldytas, kaip atstatytas vientisumas, plius – informacijos saugos valdymas visoje organizacijoje“, – sakė J. Trichonovas.

„Šiuo metu mes esame jau buvę vietoje, esame gavę nemažai išvadų iš ekspertų, nemažai ir patys ištyrėme. Eigoje visą laiką gali atsirasti visokių dalykų, pas juos yra ir duomenų apsaugoje pareigūnai įdarbinti, ir teisininkai, ir panašiai. Ne tik nuo mūsų priklauso laikas, per kurį tyrimą atliksime. Bet įsivaizduoju, kad birželį jau turėtume kažką turėti“, – pridūrė J. Trichonovas.

Vasario pabaigoje paaiškėjo, kad kibernetiniai nusikaltėliai forume paskelbė apie 110 tūkst. Lietuvoje registruotų automobilių nuomos paslaugas teikiančios „CityBee“ klientų informaciją.

Tarp paviešintų duomenų buvo „CityBee“ klientų vardai, pavardės, asmens kodai, vairuotojų pažymėjimų numeriai ir jų galiojimo datos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS