Augintojai atskleidžia, kas lemia trumpavaisių agurkų populiarumą | kl.lt

AUGINTOJAI ATSKLEIDŽIA, KAS LEMIA TRUMPAVAISIŲ AGURKŲ POPULIARUMĄ

  • 0

Agurkai yra viena mėgstamiausių daržovių Lietuvoje, juos lenkia tik pomidorai ir bulvės. Iki šiol visus metus augintojai siūlydavo ilgavaisius agurkus, bet jau kelerius metus net ir šviežių trumpavaisių agurkų galima įsigyti visus metus, nepaisant sezono, kuris tradiciškai prasidėdavo kovo mėnesį.

„Artėjanti žiema bus jau trečia, kuomet auginsime agurkus visus metus. Lietuviai mėgsta lietuviškas daržoves ir noriai jas renkasi bet kuriuo metų laiku“, – sako Bitė Valatkaitė, „Kietaviškių gausos“ marketingo ir komunikacijos vadovė.

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse pirkėjai nedidelius kiekius trumpavaisių agurkų nuo pernai taip pat jau galėjo įsigyti visus metus.

„Iki pernai visus metus turėdavome tik ilgavaisių agurkų, o trumpavaisiai mūsų lentynose atsirasdavo kovą. Vis dėlto statistika rodo, kad trumpavaisių agurkų pirkėjai nuperka du kartus daugiau nei ilgavaisių“, – sako Vilma Drulienė, „Maximos“ komercijos vadovė.

Pernai vasarą prekybos tinklo parduotuvėse iš viso parduota 2094 tonos agurkų, nors patys didžiausi agurkų pardavimai buvo gegužės mėnesį.

Maisto gamybai rekomenduoja ilgavaisius

B. Valatkaitė pastebi, kad, nors lietuviai labiau linkę rinktis trumpavaisius sveriamus agurkus, tačiau vis labiau populiarėja ilgavaisiai agurkai pakuotėje su Lietuvos vėliava. „Maximos“ prekybos tinkle jų pardavimai šį birželį, palyginti su pernai, išaugo 16 proc.

„Pirkėjai linkę labiau rinktis trumpavaisius agurkus, nes ilgavaisiai ilgai asocijavosi su importiniais. Tačiau Lietuvoje užauginti ilgavaisiai agurkai skoniu tikrai nenusileidžia trumpavaisiams. Trumpavaisis agurkas yra traškesnis, labiau tinkamas užkandžiams ir marinavimui. Mes labai mėgstame agurkus su medumi, todėl trumpavaisiai agurkai šiam desertui tinka geriausiai. O maisto gamybai, salotoms geresni yra ilgavaisiai agurkai, jų odelė šiek tiek švelnesnė. Restoranai dažniausiai renkasi ilgavaisius agurkus savo patiekalų gamybai“, –teigia B. Valatkaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS