A. Avulis: vis dar galioja mano pasiūlymas, kad 2026 m. pabaigoje stadione žaistume futbolą | kl.lt

A. AVULIS: VIS DAR GALIOJA MANO PASIŪLYMAS, KAD 2026 M. PABAIGOJE STADIONE ŽAISTUME FUTBOLĄ

Nacionalinį stadioną iš „BaltCap“ perimančios „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis sako esąs pasirengęs vykdyti projektą, o jau 2026 m. pabaigoje galėtų būti sužaistos pirmosios futbolo rungtynės. Anot jo, šiuo metu svarbu yra greičiau apsispręsti dėl projekto likimo.

„Mes esame pasirengę vykdyti šį projektą. Laukiame iš Viešųjų pirkimų tarnybos, Europos Komisijos (išvadų – ELTA) ir esame pasiruošę sekančią dieną po jų pradėti darbus. Noriu užtikrinti (...), kad jeigu imsimės šio darbo, jį tikrai padarysime. Tik reikėtų apsispręsti greičiau, nes laikas bėga“, – trečiadienį Seimo Audito komiteto posėdyje kalbėjo A. Avulis.

„Norėtųsi sprendimo, ar jis būtų teigiamas, ar neigiamas, mums visi sprendimai yra labai geri. Jeigu teigiamas, startuojame iš karto ir vis dar galioja mano pasiūlymas, kad 2026 m. pabaigoje galėtume sužaisti futbolą“, – pažymėjo jis.

A. Avulis aiškino, kad projektui jis turįs pasiskolinti iš banko 100 mln. eurų ir įdėti 30 mln. eurų savo kapitalo. Pasak „Hanner“ vadovo, tiek jis pats, tiek bankas yra pasiruošę „startuoti bet kuriuo metu“.

„Aš pasirengęs tą padaryti ir jeigu nebus trukdžių galiu garantuoti, kad tą padarysiu. Iš banko turiu pasiskolinti 100 mln. eurų ir dar įdėti savo kapitalo 30 mln. eurų, kad kompleksas būtų pastatytas. Tiek bankas, tiek aš esame pasirengę startuoti bet kuriuo metu“, – sakė „Hanner“ vadovas.

Tiek bankas, tiek aš esame pasirengę startuoti bet kuriuo metu.

 

VPT praeitą savaitę pranešė, kad Nacionalinio stadiono koncesinės sutarties projekto pakeitimuose trūksta kainos apskaičiavimo pagrįstumo, todėl Vilniaus savivaldybė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) rizikuoja permokėti. Taip pat, anot institucijos, nėra aišku, kodėl kainų padidėjimo rizika nėra dalijamasi tarp visų šalių, o atsakomybė visiškai perkeliama savivaldybei ir ministerijai.

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas teigė, kad VPT išvada dėl Nacionalinio stadiono koncesinės sutarties parodo, jog galima tęsti projektą. Tuo metu nekilnojamojo turto plėtros kompanijos „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis teigia, kad VPT pastabos nekeičia planų užbaigti dešimtmečius besitęsiantį projektą.

ELTA primena, kad vasario pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė pokyčiams, numatytiems sostinės daugiafunkciame projekte.

Nacionalinio stadiono projektą Vilniuje iš kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ ketina perimti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“. Jos savininkas Arvydas Avulis nurodo, kad stadiono statybas galėtų užbaigti iki 2026 metų pabaigos. Pasak sostinės mero Valdo Benkunsko, vien faktinė statybų kaina nuo 2020 m. pradžios iki 2022 m. vidurio padidėjo 40 proc.

Visą daugiafunkcį kompleksą sudaro Nacionalinis stadionas su sporto muziejumi viduje, sporto centras su krepšinio, rankinio, gimnastikos, bokso salėmis, trys futbolo treniruočių aikštės, tarptautinės kategorijos lengvosios atletikos stadionas su futbolo aikšte, lengvosios atletikos apšilimo zona su mėtymo sektoriais, kultūros centras su biblioteka ir 300 vietų vaikų darželis.

V. Benkunsko teigimu, po indeksavimo Nacionalinis stadionas su visu daugiafunkciu kompleksu turėtų kainuoti maždaug 1,2 mln. eurų daugiau nei planuota anksčiau, t. y. 157,2 mln. eurų. Skaičiuojama, statybos darbai pabrango 27,1 mln. eurų, dar prisidėtų naujų darbų (3 tūkst. papildomų vietų stadione ir universali arena), t. y. 13 mln. eurų. Tačiau teigiama, kad 38,1 mln. eurų būtų galima sutaupyti skolinantis tik 2 m., o ne 22 m., kaip planuota anksčiau.

Prieš statybų atnaujinimą savivaldybei dar reikės sulaukti teigiamos Europos Komisijos išvados.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Naglumui nėra ribų

Avulio naglumui nėra ribų. Jis turėtų pigiau pastatyti visą stadioną, nes jau dalis darbų, derinimų, projektai yra padaryti. O čia dar užsiplėšė. Geri grobuonys Avulis, Dargis ir jų vaikučių šeimynėlė. Tapo monopolistais - biudžeto ir europos pinigėlių tratintojais.

>> pirma paaiškink

todėl kad Kauno stadionas mažesnis ir jokių papildomų funkcinių kompleksų aplink !!!!

pirma paaiškink

O kodėl tavo statybos tris kartus brangesnės, nei Kauno stadiono, nei Rygos stadiono?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS