Bendrovės „Infes“ vadovas A. Markevičius: būti svarbių pokyčių dalimi – begalinis įkvėpimas | kl.lt

BENDROVĖS „INFES“ VADOVAS A. MARKEVIČIUS: BŪTI SVARBIŲ POKYČIŲ DALIMI – BEGALINIS ĮKVĖPIMAS

  • 1

Nuo teatrų, bibliotekų, muziejų iki sporto centrų ar mokyklų. Gausybę šių bei kitų reikšmingų viešųjų objektų Lietuvoje vienija tas pats vardiklis – bendrovė „Infes“. Vienos pajėgiausių šalies rangos, statybos ir projektavimo kompanijų vardas vis garsiau skamba ir pajūryje – Klaipėdos regione įmonė įgyvendina bent keletą ambicingų projektų, kurie ne tik kuria išskirtinį urbanistinį vietovės veidą, bet ir prisideda prie svarbių bendruomenės gyvenimo pokyčių.

Daugiau nei statybos procesas

Kaip pripažino bendrovės „Infes“ generalinis direktorius Arvydas Markevičius, tai, jog šiuo metu kompanijos specialistai visoje Lietuvoje vienu metu pajėgūs įgyvendinti bent keliasdešimt skirtingų grandiozinių projektų, dėsningas ilgamečio ir nuoseklaus darbo rezultatas – sausio 7-ąją įmonė paminėjo jau 11 metų veiklos sukaktį.

„Vis labiau augant, stiprėjant, atsirado ir pasitikėjimas, kad galime nuveikti kažką išties unikalaus, reikšminga. Statyti ne šiaip statinius, o prisidėti kuriant tokias erdves, kuriose žmonėms gera leisti laiką, kurios keičia miestų ar miestelių veidą. Tad mūsų įgyvendinami projektai savaime motyvuoja ir suteikia naują prasmę – tai daugiau nei statybos procesas, tai ir įpareigojimas, kokią pridėtinę vertę ateityje kurs tavo darbas“, – kalbėjo pašnekovas.

Vilniaus kongresų rūmai. „Infes“ nuotr.

Vien pastaraisiais metais „Infes“ specialistams patikėti tokie įspūdingi objektai, kaip Vilniaus kongresų rūmai, Lietuvos nacionalinis dramos bei Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatrai, Vilniaus televizijos bokštas, IX fortas bei Dainų slėnis Kaune, Trakų salos pilis, Kauno oro uosto keleivių terminalas.

„Aktyviai dalyvaujame viešuosiuose pirkimuose, dirbame visoje Lietuvoje, ne išimtis – ir Klaipėdos regionas. Čia šiandien turime vieną gausiausių darbų portfelių“, – sakė įmonės vadovas.

Lietuvoje neturės analogų

Vakarų Lietuvoje įmonė įgyvendina projektus, kurių vertė siekia nuo maždaug 10 mln. iki 30 mln. eurų, – pradedant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija ir statyba, Lietuvos jūrų muziejaus administracinio pastato, Smiltynės perkėlos keleivių stoties, Valstybės sienos apsaugos tarnybos būstinės uostamiestyje rekonstrukcija ir baigiant sporto centro Gargžduose bei mokyklos Sendvario seniūnijoje statyba.

Kulminacija: įmonės komanda sparčiai artėja prie gausybės iššūkių pareikalavusių darbų pabaigos – atgimęs Klaipėdos muzikinis teatras jau neilgai trukus atvers duris. „Infes“ nuotr.

A. Markevičiaus teigimu, kiekvienas darbas – savaip įdomus, sunkesnius ar lengvesnius uždavinius diktuojantis iššūkis, tad įvardyti įspūdingiausius, verčiausius išskirti projektus būtų nelengva.

„Žinoma, Klaipėdos muzikinis teatras buvo vienas pirmųjų tokios solidžios apimties, tuo metu gal apskritai didžiausias ir sudėtingiausias įmonės projektas. Tiesa, dėl išskaidyto finansavimo jis tęsiasi penktus metus, tačiau šiandien jau sparčiai judame finišo link. Neabejojame, kad rezultatas bus labai įdomus ir įspūdingas – tai bus išties šalyje analogų neturintis objektas tiek projektiniais, tiek akustiniais, tiek interjero sprendimais“, – intrigavo bendrovės „Infes“ vadovas.

Iššūkius lengvina inovacijos

Būtent uostamiesčio Muzikinio teatro projektas įmonei tapo ir pagrindine platforma šiuolaikinėms išmaniosioms technologijoms, pavyzdžiui, „Dalux“ sistema, kurią šiandien pasitelkia tiek mūsų, tiek užsienio statybos rinkos lyderiai.

Ši programa aprėpia trimatį įvairių projekto dalių modelį bei suteikia galimybę skaitmenizuoti visą statybos procesą. Tuo metu „Dalux“ realybės fiksavimo funkcija „SiteWalk“, veikianti panašiai kaip „Google Street View“, leidžia nuotoliniu būdu judėti po objektą ir fiksuoti pokyčius bei palyginti 3D modelį su jau atliktais darbais.

Dramos teatras. „Infes“ nuotr.

„Klaipėdos komanda ypač smalsi inovacijoms, aktyviai domisi naujovėmis ir diegia jas darbe, savo ruožtu įmonė palaiko ir skatina tokias iniciatyvas – jos vėliau pritaikomos ir kituose mūsų  objektuose“, – pasakojo A. Markevičius.

Į pastebėjimą, kad nestandartiniai ir sudėtingi projektai tapo įmonės kasdienybe, pašnekovas šypteli: „Mes jų specialiai neieškome, bet ir nesibaiminame.“

Vakarų Lietuvoje įmonė įgyvendina projektus, kurių vertė siekia nuo maždaug 10 mln. iki 30 mln. eurų.

 

„Infes“ vadovo žodžiais, galimybė dirbti unikaliuose ir tokiuose skirtinguose objektuose, gebėjimas juos suvaldyti ne tik teikia didžiulį pasitenkinimą – sudėtingų užduočių, iššūkių akivaizdoje auga ir neįkainojama profesinė patirtis.

Augina patirtį ir talentus

„Komandai, be abejo, visada įdomiau dirbti su kokiu nors neįprastu, vienetiniu projektu. Tad tokie darbai leidžia įmonei augti bei sykiu prisitraukti naujus žmones, šios srities talentus. Galiausiai pojūtis, kad prisidėdamas prie Lietuvoje statomų ar rekonstruojamų svarbių objektų kartu prisidedi ir prie visos šalies kūrimo, prie gausybės kitų žmonių gyvenimo pokyčių, suteikia didžiulį malonumą ir džiaugsmą. Kad ir daugiafunkcis Gargždų sporto centras: žinome, koks jis svarbus ne tik miesto, rajono gyventojams – savo naujų namų nekantriai laukia ir LKL lygoje žaidžianti „Gargždų“ krepšinio komanda. Visoje Lietuvoje esame pastatę ne vieną sporto centrą, tad labai smagu matyti, kad net ir mažesniuose miestuose atsiranda naujos patrauklios erdvės, kur žmonės gali kokybiškai ilsėtis bei pramogauti“, – kalbėjo pašnekovas.

A. Markevičiaus pastebėjimu, tam tikra prasme objektų, kuriuose dirbama, specifika atsispindi ir pačių darbuotojų pomėgiuose. Antai po įmonės vėliava susibūrė krepšinio bei meno gerbėjų klubai.

„Puoselėjame ir kitus pomėgius – važinėjame motociklais, turime savanorystės, knygų skaitymo, dirbtinio intelekto ambasadorių klubus. Palaikome įvairias žmonių iniciatyvas, siekiame, kad jie augintų savo svajones. Per tokias veiklas mezgasi bendrystė, kuriasi įmonės tradicijos. Galiausiai ir pačius darbuotojus motyvuoja ne tik orus atlygis, bet ir žinojimas, kad esi vertinamas, kad prisidedi prie įmonės augimo, ir ne tik profesine prasme“, – sakė bendrovės „Infes“ vadovas.

Dainų slėnis Kaune. „Infes“ nuotr.

Masina nauji vandenys

Dar prieš metus kompanijoje dirbo apie 200, o šiuo metu – daugiau nei 300 specialistų.  Planuojama įmonės plėtra žada ir tolesnį darbuotojų augimą.

„Esame sudarę sutartis su kolegijomis, dalyvaujame studentų mugėse, periodiškai objektuose organizuojame atvirų durų dienas, kurių metu galima pamatyti, kaip mūsų darbas atrodo iš vidaus. Žinoma, mielai priimame jaunus žmones į praktiką, ir labai džiugu, kad dalis jų lieka dirbti ir toliau, – pasakojo pašnekovas. – Siekiame tapti pirma Lietuvos statybos įmone ir išlaikyti aukštą kartelę ne šūkiais, bet realiai būti patraukliausiam šios srities darbdaviui. Todėl išties daug darome ir investuojame, kad žmonės turėtų galimybę mokytis, siekti karjeros, dirbtų saugiai bei būtų aprūpinti profesionaliomis darbo priemonėmis.“

Vadovo teigimu, pastaruoju metu įmonė žinias augina ne tik viešajame, bet ir privačiame sektoriuje bei po truputį žengia į nekilnojamojo turto projektų plėtros rinką.

„Žvalgomės į įvairias naujas nišas, aktyviau dalyvaujame privačiuose projektuose, domimės atsinaujinančios energijos objektų, ypač – vėjo jėgainių statyba. Manau, kad mūsų šalyje erdvės konkuruoti dar pakankamai, tad kol kas dirbame Lietuvoje ir į užsienį nesižvalgome“, – planais dalijosi bendrovės „Infes“ generalinis direktorius A. Markevičius. 

GALERIJA

  • Bendrovės „Infes“ vadovas A. Markevičius: būti svarbių pokyčių dalimi – begalinis įkvėpimas
  • Bendrovės „Infes“ vadovas A. Markevičius: būti svarbių pokyčių dalimi – begalinis įkvėpimas
  • Bendrovės „Infes“ vadovas A. Markevičius: būti svarbių pokyčių dalimi – begalinis įkvėpimas
  • Bendrovės „Infes“ vadovas A. Markevičius: būti svarbių pokyčių dalimi – begalinis įkvėpimas
„Infes“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

D

Tik nušluoti pridumblintą gatvę Akademijoje reikėjo priversti nusišluoti, o girias kokie jie nuostabūs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS