„Biovela“: nesaugi mėsa pateko tik į „Maximos“ parduotuves | kl.lt

„BIOVELA“: NESAUGI MĖSA PATEKO TIK Į „MAXIMOS“ PARDUOTUVES

Mėsos perdirbimo įmonių grupė „Biovela Group“, kurios maždaug 20 tonų galbūt salmonelėmis užterštos mėsos pateko į prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves, teigia, kad nesaugi mėsa nepateko į kitus prekybos tinklus.

„Padarę atsekamumo tyrimą įsitikinome, kad galimai užteršta žaliava nebuvo tiekta jokiems kitiems klientams (išskyrus „Maximą“ – BNS) ir nebuvo naudojama kitų mėsos gaminių gamyboje“, – BNS komentavo „Biovela Group“ vadovas Audrius Kantauskas.

Anot įmonės, vasario 7 dieną gavusi informacijos apie galbūt užterštą produkciją, ji ėmėsi visų veiksmų, kad galbūt salmonelėmis užkrėsta mėsa ir jos produkcija nepatektų į rinką.

„Maximos“ atstovė Ernesta Dapkienė BNS pranešė, kad „Biovelos“ mėsos tinklo parduotuvėse per daugiau nei savaitę buvo parduota apie 11 tonų. Anot jos, sustabdžius prekybą visa mėsa, buvo utilizuota beveik 200 tonų mėsos, bendrovė patyrė apie 0,5 mln. eurų nuostolių.

„Biovela“ teigia, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atlikti papildomi tyrimai vasario 8 dieną parodė, kad įmonės higienos procesai atitinka normas.

„Biovela“ pabrėžia, kad salmonelės ypač greitai dauginasi netinkamoje temperatūroje laikomoje arba nehigieniškai tvarkomoje mėsoje, kiaušiniuose, žuvyje ar pieno produktuose ir iš jų pagamintuose patiekaluose.

VMVT direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius pirmadienį teigė, kad apie nesaugią „Biovelos“ mėsą „Maxima“ žinojo dar vasario 3 dieną, nors tarnybai pranešė tik vasario 7 dieną.

Pasak jo, nesaugi mėsa parduotuvių lentynose, tikėtina, buvo keletą dienų. Anot jo, į rinką iš viso pateko trys nesaugios „Biovelos“ mėsos partijos – apie 20 tonų.

Pats prekybos tinklas sako delsęs apie užkratą informuoti VMVT, nes laukė tyrimų rezultatų.

„Maxima“ dėl mikrobiologinės taršos salmonelėmis „Biovelos“ kiaulienos sprandinėje ir kumpyje prekybą visa šviežia mėsa sustabdė praėjusį penktadienį. Šeštadienį prekyba mėsa buvo atnaujinta, išskyrus „Biovelos“ produkciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Sūduvis

Na kam čia biovela pudrina smegenis, negi maximai buvo gaminama specialiai užkrėsta mėsa ir sandėliuojama specialiame sandėlyje, juk iš bendros masės ji pasklido visuose centruose?

Pirkėja

Vasario 6 d. vienoje iš Kauno Maximos parduotuvių mėsos skyriuje sklido stiprus chloro kvapas, tačiau mėsa buvo prekiaujama. Susidaro įspūdis, kad patys prekybos centrai atlieka gaunamos produkcijos vidaus tyrimus. O ką veikia Veterinarijos tarnyba?

NA NA

nežinau ,kodėl tik viena Maxima pasiskelbė ,arbe ją pakišo ,dėl blogos mėsos , bet Biovela teikia mėsą ne tik Maximai , bet "RIMI "ir kitiems prekybos tinklams ,kodėl tyli kiti prekybos tinklai ,todėl kad matomai tyliai išprekiavo ir nenori antireklamos ,,,sėkmės ,kur tik mūsų neprapuolė ,,,,,mažiau pirkit vakumuotą mėsą visuose tinkluose ,o ypač RIMI tinkle ,ten mėsa atskrenda ,net iš Oandijos ir ttt,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS