Būkite atsargūs: sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu | kl.lt

BŪKITE ATSARGŪS: SUKČIAI PRISIDENGIA LIETUVOS PAŠTO VARDU

  • 0

Sukčiai, prisidengę Lietuvos pašto vardu, gyventojams siunčia apgaulingus laiškus ir bando išvilioti pinigus. Apie tai Lietuvos paštas pranešė jau anksčiau. Tačiau sukčiai sugalvoja vis naujų būdų, kaip išvilioti pinigus. Apie sukčiavimo atvejį prisidengiant Lietuvos pašto vardu pranešė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius Tomas Janeliūnas.

„Perspėjimas: emailais plinta gana neblogai padarytas fake'inis pranešimas apie tariamą Lietuvos pašto siuntą. Kol neatsidarai pasitikrinti siuntėjo el. pašto adreso, gali net nekilti įtarimas.

Tokių nuorodų neatidarinėkite!

Ir visada tikrinkite, ar siuntėjo el. pašto adresas tikrai toks, kuo dedasi“, – socialiniame tinkle „Facebook“ perspėjo T. Janeliūnas ir pasidalijo apgaulingu laišku.

„Facebook“ nuotr.

Lietuvos paštas apie panašią sukčių veiklą savo klientus įspėjo jau rugpjūtį.

„Perspėjame, kad sukčiai, naudodamiesi Lietuvos pašto vardu, siunčia apgaulingus elektroninius laiškus, kuriais kviečia sumokėti muito mokesčius. Gavę tokio turinio laišką, jokiu būdu neatskleiskite savo kortelės duomenų.

Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvos paštas nesiunčia tokio turinio laiškų – muito mokestis yra mokamas pašto skyriuje arba, klientui paprašius, gali būti mokamas pavedimu“, – pranešė įmonė.

Lietuvos pašto nuotr.

Po kelių dienų Lietuvos paštas informavo apie dar vienus sukčių siunčiamus laiškus.

„Pastebėti dar vieni Lietuvos pašto vardu siunčiami sukčių laiškai, kuriuose kviečiama paspausti laiške esančią aktyvią nuorodą ir sužinoti informaciją apie savo siuntą; paspaudus nuorodą vedama į virusu užkrėstą failą“, – pranešė Lietuvos paštas.

Įmonė perspėjo, kad tokių laiškų nesiunčia – savo siuntas galite sekti Lietuvos pašto internetiniame puslapyje arba prisijungę prie savo paskyros Lietuvos pašto savitarnoje. 

Lietuvos pašto nuotr.

„Gavę tokį laišką, jokiais būdais nespauskite jokių nuorodų, kurios veda ne į Lietuvos pašto interneto puslapį. Patikrinti, ar nuoroda veda kažkur kitur, galima užvedus pelės kursorių ant nuorodos. Taip pat visada pasižiūrėkite, iš kokio el. pašto siunčiamas laiškas – Lietuvos pašto siunčiami laiškai iš adreso, kuris baigiasi post.lt“, – pabrėžė įmonė.

Lietuvos paštas prašo gavus tokį laišką ar pastebėjus panašias sukčių veiklas Lietuvos pašto vardu apie tai pranešti el. paštu pranesk@post.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS