A. Butkevičius: kas gali paneigti, kad prieš D. Bradauską kovoja interesų grupės? | kl.lt

A. BUTKEVIČIUS: KAS GALI PANEIGTI, KAD PRIEŠ D. BRADAUSKĄ KOVOJA INTERESŲ GRUPĖS?

  • 8

Su įtariamu padarius tarnybinį nusižengimą Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovu Dainoru Bradausku gali siekti susidoroti interesų grupės, sako socialdemokratų vadovas, Seimo narys Algirdas Butkevičius.

„Kažkaip ramiai buvo išieškota iš kai kurių akcininkų susimokėti kai kuriuos milijoninio dydžio nesumokėtus mokesčius, bet, aišku, tas viešai nebuvo pareikšta. Tai kas gali paneigti šiandien, kad tai nėra tam tikra kova, vykdoma prieš jį, pasinaudojant valdžių kaita?“, - žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

„Bet aš norėčiau paprašyti vieno dalyko, kad mažiau būtų spekuliacijos, kad mažiau būtų įvairių interpretacijų. Palaukime, tyrimas pasibaigs ir tikrai bus sudėti taškai ant „i“, - pridūrė jis.

Pasak A.Butkevičiaus, D.Bradausko vadovaujama inspekcija pernai iš įvairių asmenų išieškojo apie 220 mln. eurų ir priskaičiavo 480 mln. eurų papildomų mokesčių.

Socialdemokratai ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžiama, kad D.Bradauskas niekada nebuvo šios partijos narys.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informaciją gavusi Finansų ministerija trečiadienį pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl galimo D.Bradausko tarnybinio nusižengimo. Pradėjus tyrimą jį pareigose pakeitė Vygantas Ivanauskas.

VMI vadovu D.Bradauskas paskirtas 2015 metais. Situaciją dėl nušalinimo nuo pareigų jis žada komentuoti kitą savaitę.

D.Bradauskas yra socialdemokratų eksparlamentaro Broniaus Bradausko sūnus. Pastarasis portalui delfi.lt teigė, kad STT raštas Finansų ministerijai gali būti susijęs su konfliktu tarp vienas didžiausių Lietuvoje verslo grupių valdančios bendrovės „Vilniaus prekyba“ akcininkų Mindaugo Marcinkevičiaus ir Nerijaus Numavičiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

o kas gali paneigt ,kad pas asilus ilgiausios ausys ir by.....s a... butkeviciau ...

Aris

Tam - va, va. Sovietikai labai mėgsta viską sujaukti sumaišyti. Tuo atveju sakoma - kepa ledą... Jie sujungia tą, kad neįmanoma. Taigi va va sukergė socialistus su konservatoriais, kurie vieni kitus kritikuoja, demaskuoja. Tačiau šiam demagogui nė motais. Jei būtų jo valioj jis ir angelą su velniu apženytų.

Ernestas

Kas gali paneigti, kad Bradauskis Vyresnysis vyko į Baltarusiją apžiūrėti kolūkių ir juos labai gyrė? Nes buvo komunistas, po to dėdėpistas, o po to socialdemokratas su keliolikos milijonų turtu. Kas gali paneigti, jog Gariūnų ir Kaišiadorių turgūs yra Bradauskių veiklos zonos? O milijonai jiems labai tinka prie socialdemokratiškų veidelių. Viena aišku - obuolys nuo obels netoli krenta. Tačiau Bradauskį Janesnįjį reikėtų užtarti, nes jis staiga labai susirgo chroniška liga, kurios simptomai pasireiškia tiems, kurie susiduria su teisėsauga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS