Dalį „Ecoservice“ surenkamų atliekų tvarkys „Energesman“ | kl.lt

DALĮ „ECOSERVICE“ SURENKAMŲ ATLIEKŲ TVARKYS „ENERGESMAN“

  • 1

Dalį Vilniaus regione surenkamų atliekų, kurias iki šiol rūšiavo bendrovė „Ecoservice“, perims ir sutvarkys Vilniaus mechaninio ir biologinio apdorojimo (MBA) gamyklos operatorė „Energesman“.

Įmonės susitarė, kad dėl praėjusį savaitgalį vykusio gaisro „Ecoservice“ į MBA gamyklą laikinai bus nukreipiamos gamybinės ir kapinių atliekos – apie 220 tonų atliekų per mėnesį, penktadienį pranešė bendrovė.

Atliekos bus tvarkomos tol, kol „Ecoservice“ reikės šios paslaugos – konkretaus terminas kol kas nėra. Dėl išaugusių darbo apimčių bendrovė artimiausiu metu planuoja laikinai padidinti darbuotojų skaičių.

„Esame įsikūrę vos už kilometro (nuo „Ecoservice“ – BNS), turime visą reikalingą įrangą ir galimybes priimti atliekas, kurių šiuo metu negali apdoroti „Ecoservice“ dėl per gaisrą sunaikintos įrangos“, – pranešime sakė „Energesman“ direktorius Algirdas Blazgys.

„Esame pasirengę priimti ir sutvarkyti visas plastiko atliekas, kurias „Ecoservice“ surenka iš plastiko rūšiavimo konteinerių Vilniaus regione“, – pridūrė jis.

Dėl išaugusių atliekų srautų Vilniaus MBA gamykla pailgino darbo laiką – dirbs šeštadieniais ir per Žolinę.

Vilniaus MBA gamykla tvarko mišrias buitines atliekas iš aštuonių Vilniaus regiono savivaldybių – išrūšiuoja perdirbimui tinkamas antrines žaliavas, tokias kaip stiklas, plastikai, popierius, metalai, taip pat iš atliekų ruošia kietąjį atgautąjį kurą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sitie

padegines svariau?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS