Dėl ES sankcijų „Swedbank“ įšaldė Druskininkų sanatorijos „Belorus“ sąskaitas | kl.lt

DĖL ES SANKCIJŲ „SWEDBANK“ ĮŠALDĖ DRUSKININKŲ SANATORIJOS „BELORUS“ SĄSKAITAS

Baltarusijos valstybei priklausanti Druskininkų sanatorija „Belorus“ pranešė, kad „Swedbank“ bankas įšaldė jos sąskaitas, motyvuodamas Europos Sąjungos įvestomis sankcijomis.

Įstaigos vadovas Ilja Epifanovas sako kreipęsis į Lietuvos institucijas, kad galėtų išmokėti atlyginimus darbuotojams, kurių didžioji dalis – Lietuvos piliečiai.

I. Epifanovas BNS pirmadienį sakė, kad sąskaitos įšaldytos gruodžio 18 dieną, o banko nurodyta priežastis – Europos Sąjungos įvestos sankcijos Baltarusijai.

ES sankcijų sąraše sanatorijos „Belorus“ nėra, tačiau į jį šį mėnesį įtraukta Baltarusijos prezidento administracijos Vyriausioji ūkio valdyba GHU.

Registrų centro duomenimis, Baltarusijos prezidento reikalų valdyba yra vienintelė sanatorijos dalininkė. Sanatorija veikia kaip viešoji įstaiga.

„Mūsų sanatorija nepateko į sankcijų sąrašą, aš perskaičiau ES žurnalą, kur tas parašyta, ten mūsų sanatorija nenurodyta. Mes nesusiję su jokiu fiziniu asmeniu, mes esame Baltarusijos Respublikos nuosavybė, mes su negerais žmonėmis ar negerais reikalais nesusiję“, – BNS sakė I. Epifanovas.

Pasak „Swedbank“ atstovo spaudai Sauliaus Abraškevičiaus, laikydamasis įstatymų, bankas negali atskleisti informacijos apie paslaugas, teikiamas konkretiems fiziniams ir juridiniams asmenims.

„Šiuo konkrečiu atveju galime pasakyti, kad bankas yra tiesiogiai informavęs klientą apie susidariusią situaciją ir galimus sprendimus dėl darbo užmokesčio ir kitų privalomų mokėjimų“, – BNS nurodė S. Abraškevičius.

„Mes esame sėkminga įmonė kuri aprūpina darbu labai daug žmonių, kuri nuolat ir sąžiningai moka visus mokesčius, palaiko Lietuvos valstybę, ir tokia situacija man nesuprantama“, – sakė „Belorus“ vadovas.  

Pasak jo, didžioji dalis – apie 350 sanatorijos darbuotojų yra lietuviai. „Sodros“ duomenimis“, iš viso joje dirba 393 žmonės. 

„Mes sėdime ir laužome galvą, ką daryti, kaip toliau gyventi, nes žmonių sanatorijoje daug dirba, negalime net atlyginimų išmokėti, nors pinigų yra. Kreipėmės į tam tikras atsakingas Lietuvos institucijas, kad leistų darbo užmokestį išmokėti, sąskaitas atblokuoti, laukiame atsakymo“, – aiškino I. Epifanovas.

Jo teigimu, nuo gruodžio 17 dienos, sugriežtinus karantiną, didžioji dalis darbuotojų yra prastovose, tačiau iki tol sanatorija iš dalies dirbo.

Dauguma „Belorus“ klientų yra iš Baltarusijos, daugiausia vaikai, tačiau gydytis, pasak jos vadovo, čia atvyksta žmonės iš viso pasaulio.

Europos Sąjungos sankcijos Baltarusijos režimui įvestos dėl represijų prieš taikius demonstracijos ir rinkimų klastojimo. Baltarusijos prezidento reikalų valdyba į sankcijų sąrašą įtraukta gruodžio 17 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

deinis

Čia baisiau nei tas korno virusas ,kaip galima žlugdyti gydymo įstaigą ,kas tą daro ,belarusijoje jau nesimato tų "taikių"sektantų ,nepasisekė nuversti teisėtos valdžios ir tie streikininkai turėtų atsakyti pagal įstatymą

Oo

Manau yra daug lietuviu firmu dirbanciu baltarusijoje,bus manau atsakas,kam to reikia

Čiubaka

Lietuviškas bruožas - šaudo sau į kojas, kad tik kaimynui blogiau būtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS