Dėl skolų valstybei bankrutuojanti „Augimada“ atleidžia visus darbuotojus | kl.lt

DĖL SKOLŲ VALSTYBEI BANKRUTUOJANTI „AUGIMADA“ ATLEIDŽIA VISUS DARBUOTOJUS

  • 3

Kauno moterų rūbų siuvimo įmonė „Augimada“ atleidžia visus darbuotojus, pranešė Užimtumo tarnyba. Įmonei paskelbtas bankrotas dėl skolų Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir „Sodrai“.

Daugiausiai darbo neteks siuvimo mašinų operatorių (14), darbininkų (5) ir lygintojų (4), BNS pranešė tarnyba.

Nuo 2003 metų veikianti įmonė pranešė, kad 31 darbuotojas apie atleidimą įspėtas sausio 23-iąją – po to, kai įmonės kreditoriai sausio 21-ąją nutarė kelti bankroto bylą ne teismo tvarka.

Registrų centro skelbiamame kreditorių susirinkimo protokole nurodoma, jog „Augimada“ VMI skolinga 62,8 tūkst. eurų, „Sodrai“ – 17,6 tūkst. eurų ir dar per 5 tūkst. eurų vienam akcininkui – fiziniam asmeniui.

Pasak įmonės 2021 metų ataskaitos, 2020–2021 metais mažėjo užsakymų dėl pandemijos, ji dirbo nuostolingai ir buvo įtraukta į nukentėjusiųjų sąrašą, gavo darbo užmokesčio subsidijų iš valstybės.

Ataskaitos rodo, kad įmonė nuostolingai dirbo nuo 2017 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Komentaras

Kaunietis,, labai norėtųsi kad 15 numeris būtų geriausias,, bet tikrai žinau kad šis kandidatas turi reikalų su kvapeliu, kai vyksta šeimos ranga Kauno savivaldybės koridoriuose, na ir turiu atsiliepimų apie verslo aplinką iš pažįstamų verslininkų Kaune, tai man nepatinka,, abejoju ar balsuosiu už 15ta, bet už Veryga tikrai bebalsuosiu,,, kaunietis

Vata

Valio!! Kaip anūkas sako- sankcijos tikrai veikia!!

PSD vezdu i galva trenktas sauktinis

putinas is dziaugsmo katuciu ploja....sankcijos....eeee..... vakcinos....veikia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS