Derybose su „Rheinmetall“ tariamasi dėl gamyklos statybų pradžios rudenį | kl.lt

DERYBOSE SU „RHEINMETALL“ TARIAMASI DĖL GAMYKLOS STATYBŲ PRADŽIOS RUDENĮ

  • 0

Vokietijos karinės pramonės milžinės „Rheinmetall“ amunicijos gamyklos Lietuvoje statybas siekiama pradėti jau šių metų rudenį, skelbia derybas su koncernu pradėjusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Pasak jos, sklypas būsimos 155 mm artilerijos amunicijos statyboms gali būti patvirtintas jau netrukus.

„Susitikimo metu aptarėme tam būtinas sąlygas, kad bendrovė mūsų šalyje gautų tinkamą sklypą ir jau šių metų rudenį galėtų pradėti gamyklos statybas. Tai ypač svarbu Lietuvos nacionaliniam saugumui ir gynybai“, – pranešime teigė Vokietijoje su „Rheinmetall“ vadovais susitikusi viceministrė Erika Kuročkina.

Susitikime aptarti detalesni planai dėl kuo ankstesnės 155 mm amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų pradžios.

„Rheinmetall“, ministrė Aušrinė Armonaitė ir krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas prieš savaitę pasirašė ketinimų protokolą dėl amunicijos gamyklos statybų. Sklypas jai netrukus jau gali būti patvirtintas, teigia ministerija.

Amunicijos gamyklą svarstoma statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto valdomoje valstybinėje žemėje.

Seimas antradienį priėmė pataisas, sudarančias palankesnes sąlygas dideliems Vakarų ginklų ir šaudmenų gamintojams, įskaitant „Rheinmetall“, kuo greičiau Lietuvoje statyti gamyklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS