„Dojus agro“ plečia valdas ir paslaugų spektrą pakaunėje | kl.lt

„DOJUS AGRO“ PLEČIA VALDAS IR PASLAUGŲ SPEKTRĄ PAKAUNĖJE

  • 0

Viena iš Baltijos šalių agroverslo paslaugų lyderių, įmonių grupė „Dojus agro“, Babtų seniūnijoje, šalia automagistralės Kaunas–Klaipėda, atidarė naujus logistikos centro sandėlius.

Daugiau kaip tris dešimtmečius veikiančios įmonių grupės „Dojus agro“ vadovas Donatas Dailidė pasakojo, kad naujas 4 tūkst. kv m logistikos centras, kurį suprojektavo architektų grupė „G. Natkevičius ir partneriai“, įgalins itin greitai ir kokybiškai aptarnauti klientus. Naujajame logistikos centre įdiegti energiją taupantys sprendiniai – elektros energiją tiekia ant stogo įrengta saulės elektrinė. Žaliojo kurso keliu bus skatinami eiti ir „Dojus agro“ klientai – žemės ūkio ir kitiems subjektams įmonė teiks saulės elektrinių įrengimo paslaugas.

Įkurtuvėse dalyvavę verslo partneriai ir ūkininkai įmonės vadovams linkėjo ir toliau diktuoti agroverslo paslaugų madas. „Esate inovatyvi, socialiai atsakinga ir patikima įmonė. Ūkininkai žino, kad jiems padėsite kebliausiose situacijose. Svarbu ir tai, kad kuriate darbo vietas, matote bendruomenės problemas“, – kalbėjo Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis.

Rūpestis: Kauno rajono vicemeras A. Nesteckis pastebėjo, kad svarbu, jog bendrovė ne tik kuria darbo vietas, bet ir mato bendruomenės problemas./ Kauno rajono savivaldybės nuotr. 

„Dojus“ yra lietuviško kapitalo įmonė, kurią įkūrė Pranas Dailidė, vėliau į verslą įsitraukė kiti jo šeimos nariai. „Dojus“ įmonių grupės apyvarta 2022 m. siekė virš 150 ml eurų. Pagrindinės veiklos sritys: naujos ir naudotos žemės ūkio, miško, komunalinės technikos pardavimai, tiksliosios žemdirbystės sprendimų diegimas, dirvožemio tyrimai, atsarginių dalių prekyba ir techninis aptarnavimas. Vystomos sritys – specializuotų (durpynų, geležinkelių ir t. t.) sektorių mašinų pardavimai, organinės anglies kaupimo programos ir saulės energija.

Įmonė yra vienos didžiausių pasaulyje miško mašinų gamintojos „Komatsu Forest“ atstovė.

Artėja laikas ir elektra varomiems kombainams, traktoriams, kitai technikai.

„Dojus agro“ pastangomis į Lietuvą įžengė stiprūs žemės ūkio technikos rinkos žaidėjai – „John Deere“, „Kuhn“.

„Dojus agro“ atstovaujamas „John Deere“ vienintelis iš žemės ūkio technikos gamintojų turi specialią degalų garantijos programą, kuria pasinaudojusiems ūkininkams kompensuojamos išlaidos degalams, jeigu sąnaudos viršija skelbiamą ribą.

Kad būtų išvengiama prastovų, „Dojus agro“ specialistai stebi prie interneto prijungtų mašinų darbą. Jeigu pastebimas gedimo pavojus ar kitokia problema, technikos naudotojas apie tai perspėjamas dar prieš gedimui įvykstant.

Įmonės vadovai įsitikinę, kad netrukus laukuose išvysime ir be žmonių važinėjančius traktorius. Artėja laikas ir elektra varomiems kombainams, traktoriams, kitai technikai. „Matome perspektyvą ir jai ruošiamės“, – kalbėjo D. Dailidė.

GALERIJA

  • „Dojus agro“ plečia valdas ir paslaugų spektrą pakaunėje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS