Garantijos SBA darbuotojams – dėmesys ir galimybės tobulėti | kl.lt

GARANTIJOS SBA DARBUOTOJAMS – DĖMESYS IR GALIMYBĖS TOBULĖTI

  • 0

Darbo rinkoje šiuo metu sąlygas diktuoja darbuotojai. Darbdaviai verčiasi per galvą, kad pritrauktų juos ir išlaikytų. Vien atlyginimas jau nebėra svarbiausia motyvuojanti priemonė, tad darbuotojams verslas siūlo papildomas naudas. SBA grupė šiuo metu sparčiai plečiasi ir ieško kompetentingų žmonių, kurie galėtų papildyti komandą.

Kokie darbuotojai graibstomi?

SBA grupė, veikianti baldų gamybos, tekstilės ir nekilnojamojo turto srityse, šiuo metu labiausiai ieško inžinerinės srities specialistų. Tokia tendencija visoje šalies pramonėje.

„Stengiamės automatizuoti ir robotizuoti gamybą, todėl ieškome žmonių, kurie galėtų valdyti robotus ir būtų imlūs inovacijoms, taip pat kurtų sistemas, kaip efektyviau pasiekti geresnių gamybos rezultatų. Mūsų taikinyje – kūrybiški, specializuoti inžinerinių studijų programų studentai“, – sako SBA darbdavio įvaizdžio ir karjeros vadovė Enrika Ibėnaitė.

Anot jos, darbuotojas pasiekia aukščiausią vertę tada, kai greta gerų teorinių žinių, kurias gauna universitete, įgyja ir praktinės patirties.

„Naujų darbuotojų siekiame išsiugdyti kviesdami dalyvauti specialiai jiems sukurtose programose. Viena tokių – karjeros starto programa patirties neturintiems naujokams. Jos dalyviai įdarbinami įmonėse, jiems rengiami mokymai. Per pusę metų jie susipažįsta su visomis SBA grupės įmonėmis ir darbo jose specifika. Tokių vizitų metu jaunimas gali pasirinkti ir pačią bendrovę, kurioje norės siekti karjeros. Mūsų pranašumas yra tai, kad SBA grupė veikia keliose srityse, todėl studentai turi didelį pasirinkimą: gali keisti veiklos sritis, pozicijas ar įmones“, – pasakoja E.Ibėnaitė.

Mūsų taikinyje – kūrybiški, specializuoti inžinerinių studijų programų studentai.

Praktika – karjeros pradžia

SBA įmonėse įsidarbina įvairaus amžiaus žmonių, tačiau jaunoji karta iš kitų išsiskiria savo veržlumu.

„Jaunimas nori visko čia ir dabar. Jie yra greiti, energingi, kūrybiški, inovatyvūs. Šios savybės yra labai geros, tačiau profesionalumas ateina per patirtį ir žinias. Deja, universitetai nerengia specialistų baldų gamybos įmonėms, todėl mes patys investuojame į juos ir papildomai apmokome, kad turėtume konkrečios srities specialistų“, – sako E.Ibėnaitė.

Dar nebaigę universitetų studentai SBA įmonėse gali atlikti praktiką, už kurią mokama. Neretai po jos žmonės lieka tęsti karjeros. Išsamiau apie galimybes jaunimui ir visus SBA grupės įmonių darbo pasiūlymus galima rasti interneto puslapyje www.kurksusba.lt.

E.Ibėnaitė sako, jog svarbu, kad darbuotojai įsitrauktų į savo įmonės arba visos grupės veiklą, todėl jiems organizuojami įvairūs renginiai. Ypač populiari Jaunimo konferencija, kurios dalyviai gali išlaisvinti mintis ir savo idėjomis prisidėti prie įmonių darbo tobulinimo ir plėtros.

„Šiais metais jaunimas generuoja idėjas, kaip į įmonių veiklą būtų galima geriau įtraukti žmones su negalia. Geriausių idėjų autoriai apdovanojami vertingais prizais. Pavyzdžiui, pernai nugalėtojų komandai dovanojome bilietus į „TEDex“ konferenciją Londone“, – pažymėjo E.Ibėnaitė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Svarbiausia – dėmesys

Verslininkai pastebi, kad šiuolaikiniam darbuotojui neužtenka vien įprastų socialinių garantijų, todėl pasitelkia kitas priemones. E.Ibėnaitė sutinka, kad saldainiais jaunimo nebepriviliosi. Dabar geriausias paskatinimas – galimybės tobulėti ir žmogiškas ryšys bei dėmesys darbuotojui.

Neseniai vykusiose KTU karjeros dienose SBA grupė studentams save pristatė neįprastai – šalia stendo praeivius pasitiko žmogaus dydžio robotas iš legendinio filmo „Transformeriai“. Bendrovės atstovai tikina, kad taip norima parodyti, jog SBA grupės įmonėse įdiegtos naujausios technologijos, o darbuotojai skatinami siūlyti idėjas ir jas įgyvendinti. Toks žmonių įsitraukimas yra labai svarbus, nes tada jie jaučiasi reikalingi ir vertinami.

Apie SBA grupę

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba per 5 tūkst. žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat „Kauno baldai“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“.

SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos Skanstės rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS