Ginče dėl kelionių agentūros ,,Go Planet Travel“ pavadinimo padėtas taškas | kl.lt

GINČE DĖL KELIONIŲ AGENTŪROS ,,GO PLANET TRAVEL“ PAVADINIMO PADĖTAS TAŠKAS

  • 0

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad palieka nepakeistą Vilniaus apygardos teismo 2015 m. spalio 21 d. sprendimą, kuriuo buvo patenkintas bendrovės „Travel Planet" ieškinys kitai kelionių agentūrai ,,Go Planet Travel" - ši buvo įpareigota pasikeisti pavadinimą.

Tokį sprendimą teismas priėmė konstatavęs, kad pirmosios instancijos teismas tinkamai taikė įstatymus ir priėmė teisėtą ir teisingą sprendimą patenkinti ieškovės „Travel Planet" ieškinį. Teisėjų kolegija taip pat mano, kad ieškovė įrodė visuomenės suklaidinimo dėl panašaus pavadinimo galimybę, o apygardos teismas pagrįstai pripažino, jog prekės ženklo ,,Go Planet Travel" registracija prieštarauja Prekių ženklų įstatymui, todėl turėjo būti pripažinta negaliojančia. Nustačius, kad „Vilmorus" atlikta gyventojų bendrovės apklausa parodė, jog atsakovės pavadinimas yra klaidinamai panašus į ieškovės pavadinimą, akivaizdu, jog vartotojai irgi galėjo būti suklaidinti.

Teismas sutiko su apygardos teismo išvada, jog ieškovo („Travel Planet") simbolinę dalį sudarančių žodžių išdėstymas atsakovo pavadinime jokio išskirtinumo šiam pavadinimui nesuteikia, o angliško žodžio „Go" panaudojimas kartu su žodžiais „travel" ir „planet" nesudaro prasminio žodžių junginio.

Šiuo metu bankroto administratorius vykdo bendrovės ,,Go Planet Travel" likvidavimo procedūrą, tačiau byloje sprendimas dėl įmonės pabaigos nėra priimtas ir ,,Go Planet Travel" nėra išregistruota iš Juridinių asmenų registro, todėl teismas konstatavo, kad prevencinio ieškinio reikalavimo tenkinimas užtikrins ieškovės pažeistos teisės apsaugą.

Atsakovė, atstovaujama bankroto administratoriaus, pirmosios instancijos teismo sprendimo neskundė, todėl trečiojo asmens, nepareiškusio savarankiškų reikalavimų, apeliacinio skundo argumentai dėl neigiamų pasekmių atsakovės kreditoriams sukėlimo, esant patenkintam ieškovės reikalavimui nutraukti žymens ,,Go Planet Travel" naudojimą, yra nepagrįsti.

Primename, kad ieškovė „Travel Planet" VĮ „Registrų centras" Juridinių asmenų registre įregistruota 2012 m. birželio 22 d. Beveik po metų Juridinių asmenų registre buvo įregistruota atsakovė ,,Go Planet Travel". Abiems agentūroms buvo išduotas Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos  pažymėjimas dėl atitikimo kelionių organizatoriui keliamiems reikalavimams ir galėjimo teikti kelionių organizavimo paslaugas, tačiau Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktoriaus 2014 m. liepos mėn. įsakymu pažymėjimo galiojimas bendrovei ,,Go Planet Travel" buvo sustabdytas. Vilniaus apygardos teismas 2014 m. rugsėjį  atsakovei ,,Go Planet Travel" iškėlė bankroto bylą. Iš karto po naujos kelionių agentūros pavadinimo registracijos ieškovė „Travel Planet" pateikė atsakovei pretenziją dėl pavadinimo, kurį siūlė pasikeisti, tačiau atsakovė į pretenziją nereagavo.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS