I. Šimonytė prakalbo apie „Perlo energijos“ akibrokštą: atsakingi ir vartotojai? | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ PRAKALBO APIE „PERLO ENERGIJOS“ AKIBROKŠTĄ: ATSAKINGI IR VARTOTOJAI?

  • 199

Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, situaciją LRT televizijai pakomentavo ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Pasak jos, situacija apmaudi, bet nėra neišsprendžiama.

Anot I. Šimonytės, „Perlas energija“ greičiausiai tiesiog neįvertino savo galimybių. 

„Vakar buvo jau labai aiškiai pasakyta, kad vartotojai neprivalo sutikti su šituo pasiūlymu ir toliau jau tų sprendimų opcijų yra keletas. Viena iš opcijų tiesiog dairytis kito tiekėjo“, – LRT televizijai sakė ministrė pirmininkė.

Ji įžvelgė ir vartotojų atsakomybę.

„Čia, žinoma, ir patys vartotojai, kurie pasirenka tiekėją, ir pati esu tą sakiusi prieš antrąjį etapą, kad reikia įvertinti daugelį aplinkybių, ne tik kainą, bet ir galimybę fiksuoti tą kainą, bei laikotarpį, kuriam ją fiksuoti“, – LRT pridūrė ji.

„Perlas energija“ penktadienį pranešė keičiantis visų klientų sutartis – pasirinkusieji fiksuotas kainas bus perkelti į kintamos kainos planą „Birža“. „Perlas Energija“ turi apie 180 tūkst. klientų.

Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) teigia, kad rinkoje išaugus elektros energijos produkto kainai, tiekėjai gali teikti siūlymus keisti jau sudarytų sutarčių sąlygas, tačiau tam būtinas vartotojo sutikimas.

VERT teigimu, vartotojas, gavęs informaciją apie tiekėjo ketinimą pakeisti sutarties sąlygas, turi teisę per 30 dienų raštu ar elektroniniu paštu atsakyti tiekėjui, ar pritaria sutarties pakeitimui ar ne ir nutraukti sutartį.

Birželio 26 dieną pasibaigus nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis, 85,7 proc, arba 634 tūkst. šio etapo vartotojų pasirašė sutartis su nepriklausomais tiekėjais.

Daugiausiai iš jų rinkosi „Ignitį“, su kuriuo iki šiol sudaryta 786,6 tūkst. sutarčių, „Perlas energija“ (178,5 tūkst. sutarčių), „Elektrum Lietuva“ (98,6 tūkst.), „Enefit“ (96 tūkst.).

Likę trečios grupės vartotojai tai turės padaryti iki gruodžio vidurio.

Rašyti komentarą
Komentarai (199)

Idiotizmo

Virsune,chamizmo ,,etalonas,,

manau

taip nusikalbejo truksta zodziu prie ko gyventojai esi pati didziausia kaltininke kad palaiminai sita afera

Vilkas

PRIE KO VARTOTOJAI . Kalčiausi yra tamsta ir visa tavo asirų ferma. Kartais geriau patylėk, o savęs pateisinimas tai tik atsakomybės nusikratimas. Jūs niekada nekalti, pampersus užsidėkit nes sušikot viską prie ko prisilietėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS