„Idavang” bendradarbiaus su smulkiaisiais kiaulių augintojais | kl.lt

„IDAVANG” BENDRADARBIAUS SU SMULKIAISIAIS KIAULIŲ AUGINTOJAIS

  • 3

12 kiaulininkystės kompleksų Lietuvoje valdanti „Idavang” bendradarbiaus su smulkiaisiais Lietuvos ir Lenkijos ūkininkais. Pastarieji užaugins „Idavang” išveistus paršiukus.
„Idavang” savo partneriams pristatys jaunus paršelius, aprūpins juos pašarais, suteiks veterinarinę priežiūrą ir konsultacijas.

Iki 110 kg ūkininkų užaugintas kiaules „Idavang” realizuos rinkoje.

„Idavang” bendradarbiaus su ūkininkais, turinčiais bent minimalias kiaulių auginimo žinias bei tvartus, skirtus laikyti ne mažiau nei 300 penimų kiaulių.

Įmonės vadovas Saulius Leonavičius sako, kad panaši praktika jau dešimtmetį populiari vakarų Europos  šalyse, o Lietuvos rinkai ji ypač palanki.

„Dėl įvairių priežasčių kiaulių auginimo mastai Lietuvoje kasmet mažėja. Tad užpildyti deficitinę šalies kiaulienos rinką ir skatinti kiaulininkystę galime būtent per smulkiuosius ūkius”, – sakė „Idavang” vadovas Saulius Leonavičius.

Jo teigimu, kiaulių veisimas – sudėtingas, daug žinių bei patirties ir investicijų reikalaujantis procesas, todėl šią naštą „Idavang” pasilieka sau.

„Pavyzdžiui, siekdami gerinti veisimo kokybę neseniai atidarėme kuilių fermą, kurios įrengimas ir banda kainavo beveik 400 tūkst. eurų. Akivaizdu, kad smulkiems ūkiams veisimas – didelė našta.

Tačiau „Idavang” išveistų kiaulių auginimas žinant, kad užaugusias jas „Idavang” parduos patys, o ūkinkai nepriklausomai nuo pardavimo kainos gaus fiksuotą užmokestį, turėtų būti patrauklus smulkaus verslo kelias. Tuo labiau, kad naujai prasidėjęs ES finansavimo periodas ūkininkams suteikia galimybę gauti paramą ir kiaulininkytės ūkių infrastruktūrai vystyti”, – sakė S.Leonavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čiubaka

300 kiaulių čia smulkusis ūkininkas? Atsibuskit čia ne Danija ir ne Kinija (ten pas juos 50 000 gyvenvietė laikoma kaimu)

Burbulas

Ar smulkus kiauliu augintojai,kurie minimum 300 kiauliu laikys. Seniai buvo aisku,kad uz paleisto burbulo-kiauliu maro slypi mafine struktura,ir atsiskleide,butent Idavang,kurios tikslas buvo sunaikinti visus ukininkus,ypac smulkiausius,pavienius,kad po to juos galetu kontroliuoti. Jokios naudos smulkiems ukininkams,zmones neturejo jokiu problemu auginant,veisiant parselius,bet problema padaroma dirbtinai.

Idavag

Idavag legalizuoti vagys,del to buvo isnaikintos zmoniu kiaules,prididengiant virusu ir su valdzios papirkimu. Dabar siulo pagalba ir saqvo kiaules ukininkams,bet ne maziau kaip 300 kiauliu laikyti. O kaip tie,kurie laike po kelias kiaules,jie iki siol kiauliu negali laikyti,nes valdzia ju kiaules sunaikino ir neatmokejo kaip priklauso. Visa tam,kad mafine kiaulu augintoja valdytu visus ukininkus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS