Idėjos Helovino vakarėliui | kl.lt

IDĖJOS HELOVINO VAKARĖLIUI

  • 5

Nors mūsų šalyje Helovinas vertinamas kontroversiškai, kasmet jis tampa vis populiaresnis. Tiesa, tikėtina, kad pokšto arba saldainio prašančių vaikų prie durų neišvysime, tačiau gali būti, kad sulauksime ne vieno pakvietimo į šiurpinantį vakarėlį. Iniciatyvos galima imtis ir patiems: nepamirštamą šventę suorganizuoti padės žemiau pateikti patarimai ir idėjos.

Sugalvokite vakarėlio temą        

Tai – esminis sprendimas, nuo kurio priklausys ir dekoracijos, ir vakarėlio dalyvių kostiumai. Temos gali būti pačios įvairiausios: pavyzdžiui, galima pasirinkti vieną iš populiariausių fantastinių ar kitais būdais šiurpinančių filmų. Šiais metais bus madinga organizuoti Džokerio ar Adamsų šeimynėlės vakarėlius, o ieškantiems unikalių idėjų, Helovinui siūloma pasitelkti Barbės temą – tuomet šventės dalyviams reikės būti ypač kūrybiškiems. Tiesa, galite suteikti jiems daugiau erdvės pasiūlydami abstraktesnę temą – bičiulius galite sukviesti į monstrų, zombių ar ypatingų galių turinčių herojų susibūrimą. Jei ruošite kvietimus, paieškokite originalaus būdo, kaip atskleisti pasirinktą tematiką.

Šiais metais bus madinga organizuoti Džokerio ar Adamsų šeimynėlės vakarėlius, o ieškantiems unikalių idėjų, Helovinui siūloma pasitelkti Barbės temą.

 

Pagalvokite, kokį personažą įkūnysite

Prieš pradedant planuoti kitas vakarėlio detales, reikėtų pasirūpinti savo įvaizdžiu. Tai padaryti tikrai nebus sudėtinga – prekyboje galima rasti daugybę kaukių, drabužių, aksesuarų ir papildomų priedų, kurie leis visiškai persikūnyti į savo personažą. Dar stipresnį įvaizdį sukurti padės tokia Helovino atributika kaip dirbtinis kraujas, balti akių lęšiai ar žaizdų formavimo priemonės. Tiesa, tik nuo Jūsų pačių priklausys, kiek pastangų nuspręsite įdėti. Nusprendus pasistengti labiau, galima veidą papuošti unikaliu makiažu, tačiau lygiai taip pat galima jį uždengti pasirinkto herojaus kauke – abiem variantams netrūks įtaigumo.

Sukurkite šiurpią atmosferą

Jei su savo įvaizdžiu galima ir nepersistengti, ruošiant vakarėlio vietą, toks patarimas negalioja – nuo dekoracijų ir bendros atmosferos priklausys dalis jo sėkmės. Žinoma, aplinka turi atitikti pasirinktą temą, tačiau reikėtų nepamiršti pagrindinių Helovino atributų, tokių kaip išskaptuotas moliūgas. Geriausia, jeigu patalpa bus kuo tamsesnė ir niūresnė. Uždenkite langus, pakabinkite voratinklius, suraskite vietos keliems skeletams ir pasitikite svečius su šiurpinančia fonine muzika – tokios pastangos tikrai neliks nepastebėtos. Apžiūrėkite prekyboje esančias Helovino dekoracijas: galbūt jos įkvėps naujoms, netikėtoms idėjoms.

Uždenkite langus, pakabinkite voratinklius, suraskite vietos keliems skeletams ir pasitikite svečius su šiurpinančia fonine muzika.

 

Pasirūpinkite specifiniais užkandžiais ir gėrimais          

Tiek stalo dekoras, tiek ir vaišės taip pat turėtų būti šiurpinantys. Pasirūpinkite juoda ar oranžine staltiese, naudokite Helovino akcentais papuoštus vienkartinius indus ir pasitelkite kelias „baisesnes“ dekoracijas. Kalbant apie maistą, galima išlaisvinti savo fantaziją ir pagalvoti, kaip pašiurpinti kiekvieną patiekalą. Kone populiariausia pagaminti sausainius – pirštelius ar įsigyti kirminus primenančius guminukus, tačiau galima sugalvoti ir kitų variantų. Iš kiaušinių išvirtos akys, venas primenantys mėlyni makaronai, „kruvini“ gėrimai – tai tik kelios tokios idėjos. Norint sustiprinti jų efektą, tokiems patobulintiems patiekalams galima sugalvoti naujus, įmantrius pavadinimus.

Galima išlaisvinti savo fantaziją ir pagalvoti, kaip pašiurpinti kiekvieną patiekalą.

 

Suplanuokite veiklas

Galiausiai beliks pasirūpinti įtraukiančiomis veiklomis. Helovino vakarėlio metu populiaru pasakoti ar netgi sukurti siaubo istorijas, žaisti mafijos ar detektyvinius žaidimus, tačiau priklausomai nuo kompanijos, galima sugalvoti ir kitų variantų. Pavyzdžiui, galite įtraukti piešimo užduočių ir pasiūlyti sukurti kuo įdomesnį antkapį ar nupiešti šiurpų personažą. Geriausia, jeigu iš anksto turėsite kuo daugiau idėjų – net ir tuomet, jei nepavyks panaudoti jų visų, būsite tikri, kad svečiams neteks nuobodžiauti. El. parduotuvėje Pigu.lt stalo žaidimai nustebins plačia pasirinkimo įvairove: čia surasite ir tokių, kurie puikiai tiks Helovinui.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, turėtumėte suorganizuoti išskirtinį Helovino vakarėlį, kuris ilgam užstrigs jo dalyvių atmintyje. Per šią šventę galima įgyvendinti netikėčiausias, šiurpiausias idėjas – nepraleiskite progos tuo pasinaudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pagieža

Pati šlykščiausia ir bjauriausia ,,šventė,, helovynas-huivynas. Kada pagaliau atsikratysite demonų švente?

Manau,

neblogai deretu AKM mano rankose ir keletas rageliu. Tokioms va kompanijoms linksminti. O tai - dusmanus labai jau primena...

Anonimas

SATANISTAI JOOOOBANI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS