Lietuvos pašte – nauja kolektyvinė sutartis | kl.lt

LIETUVOS PAŠTE – NAUJA KOLEKTYVINĖ SUTARTIS

Su Lietuvos pašto profesinių sąjungų atstovais trečiadienį susitikęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pranešė, kad netrukus įmonėje bus pasirašyta nauja kolektyvinė sutartis. Pokalbyje vienas pagrindinių klausimų buvo paštininkų atlyginimai, kurie, anot profsąjungų, yra per maži.

„Kolegoms rūpi atlyginimas, užtikrinimas, kad atlyginimas kiltų, kitas dalykas, kalbėjome apie kolektyvinę sutartį, kad įmonėje vyksta bendradarbiavimas ir jau prie pabaigos linkstama, kad sutartis bus pasirašoma“, – po susitikimo žurnalistams sakė susisiekimo ministras.

Lietuvos pašto atstovė Vaida Budrienė BNS sakė, kad nauja kolektyvinė sutartis buvo derinama maždaug metus ir turėtų būti pasirašyta artimiausiu metu.

„Joje bus numatytos papildomos naudos darbuotojams, nenumatytos Darbo kodekse, arba geresnės nei kodekse“, – BNS sakė V. Budrienė. 

Lietuvos ryšių darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Regina Dvaržeckytė teigė, kad Lietuvos pašto darbuotojų atlyginimai yra per maži.

„Mums svarbiausi dalykai – darbuotojų darbo sąlygos, apmokėjimas, kuris yra, mūsų supratimu, per mažas ir norime, kad jis daug sparčiau didėtų“, – po susitikimo teigė R. Dvaržeckytė.

Lietuvos pašto profesinės sąjungos pirmininkas Svajūnas Andriulis sakė norintis, kad tokie susitikimai taptų nuolatiniais.

„Darbuotojams buvo aktualu, ar akcininko lūkesčiai keičiasi, kaip jie keičiasi. Iškėlėme darbo sąlygų klausimą ir kartu paprašėme, kad tai būtų nuolatiniai susitikimai, galbūt vieną kartą į pusmetį“, – žurnalistams sakė S. Andriulis.

Anot jo, ministras aiškiai pasakė, kad Lietuvos paštas turėtų ne tik siekti uždirbti pelną, bet ir atsižvelgti į bendruomenių lūkesčius.

J. Narkevičius kartojo, kad bendrovės veikla turėtų būti nukreipta į socialinį teisingumą.

„Bendrovės veikla turi būti nukreipta ne tik į pelno siekimą, o užtikrinant ir socialinį teisingumą. Tai plati kryptis, tačiau pagrinde kalbėjome apie darbo sąlygas“, – sakė J. Narkevičius.

Užimtumo tarnyba praėjusią savaitę pranešė, kad Lietuvos paštas apie atleidimą praėjusį mėnesį įspėjo 120 darbuotojų. Lietuvos paštas aiškina, kad tai susiję su mobilaus laiškininko projektu, be to, net 43 proc. darbuotojų dirba ne visu etatu.

Anot bendrovės atstovų, įspėtiems darbuotojams siūloma kandidatuoti į kitas pozicijas įmonėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tomas

Prezidentas jo neįgaliojo veikti Lietuvos Vyriausybės vardu, todėl ir jo pasirašytos sutartys bus tik ,,Filkina gramota".

baisi

tragedija, ministras napsimokėjo už pietus, bet neverta dėmesio žinia, kad jis išvijo pašto vadovybę ir apginė Lietuvos pašto pastatų išpardavimą dykai, kai jų vertė dešimtys milijonų eurų

Tik nuomonė

Šaunuolis ir taškas,o tautybė ir išvaizda ne prie ko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS