J. Narkevičius: mobilaus laiškininko projektas turi būti tobulinamas | kl.lt

J. NARKEVIČIUS: MOBILAUS LAIŠKININKO PROJEKTAS TURI BŪTI TOBULINAMAS

Socialdemokratų partijos frakcija antradienį susitiko su susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi aptarti ministerijai pavaldžios įmonės Lietuvos paštas veiklos ir mobilaus laiškininko projekto. Susisiekimo ministras teigė, kad permainos įmonėje turėjo būti, tačiau ne visos jos pasiteisino.

„Žmogus, gyvenantis regionuose, kuris laukia pašto paslaugos, ar ji pasiekiama taip pat, kai nebuvo mobilaus pašto paslaugos baigtos įdiegti, kaip tas žmogus jaučiasi?“ – susitikime klausė Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

„Ne kartą analizavome, kad pelno siekimas – svarbus reikalavimas, tačiau ar tas pelno siekimas turėtų būti žmonių sąskaita? (...) Gauname daug prašymų palikti vieną ar kitą skyrių. Faktas, kad permainos turėtų būti. Kai kurių skyrių patalpos gėdingos išvaizdos ir į jas investuoti neapsimoka, verta ieškoti alternatyvių būdų, tačiau alternatyvieji būdai ne visada atspindi gyventojų poreikius. Viešinimas mobilaus laiškininko reformos įgyvendinimo turėtų būti ne informacinio, o derinimo pobūdžio. Yra kai kurių teritorinių skyrių, kuriuos finansiškai būtų neteisinga išlaikyti, tačiau yra vertybiniai dalykai. (...)

Taip pat buvo keletą atvejų, kurie nepasiteisino (...). Pastebėjome, kad laiškininkas, atvažiuodamas į tam tikrą vietovę, laukia sutartoje vietoje, kažkur lauke, stotelėje ant kelio, ir žmonės neturi patogumų, šitas klausimas turėtų būti išspręstas“, – sakė J. Narkevičius.

Pasak susisiekimo ministro, paštininkų saugumo klausimas taip pat dar turėtų būti sprendžiamas.

„Nors paštininkai aprūpinti drabužiais, dabar jau mašinomis, planšetinėmis priemonėmis, bet (...) saugumas paštininkų dar yra spręstinas. Žiemą, rudenį tenka vaikščioti tamsiu paros metu, žibintuvėlius jie turi, bet nuo šunų nėra apsaugomi, nors ir turi balionėlį, bet jis nėra veiklus. Ta reforma turi pagrįstumo, bet ji turi būti labiau socializuota, ieškant bendro sutarimo“, – teigė jis.

„Mes nekalbame, kad iš principo reikėtų atsisakyti mobilaus paštininko modelio, 2017 metais yra pradėtas ir jau yra pasistūmėjęs, bet tobulinti – taip. Turint požiūrį į žmonių poreikius, galima tai atlikti“, – pridūrė J. Narkevičius.

Kaip kiek anksčiau skelbė Lietuvos paštas, mobilaus laiškininko projektas jau yra įgyvendintas 75 proc. Lietuvos teritorijos, o iki 2020 m. vasario 28 d. planuojama, kad mobilus laiškininkas veiks visų Lietuvos rajonų kaimiškose vietovėse.

Pašto skyriai simbolinę prasmę Lietuvai turinčiose vietovėse šiais metais nebus uždaromi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

senole

Prastai su tais mobiliais laiskininkais, jie AMZINAI NETURI LAIKO seniem zmonem teikti paslaugas. Vis bedavoj kad sunku, na ryt poryt mokescius paims ar pan. Taip senukai ir laukiam, o musu laiskininke vis nepatenkinta ir vis jai blogai, atrodo kad ji asmenine paslauga daranti. Spauda irgi pavakary tegaunam. (Telsiu raj.)

Pagarba ministrui Narkevičiui

kuris vėl taiso " geriausio konservatoriams " ministro pridarytą jovalą ....Šis ministras girdi žmones , supranta jų vertybes ir paštų skyriai turintys simbolinę prasmę NEBUS UŽDAROMI . Gaila , kad taip ilgai ministravo Masiulis , gal būtų išgirsti ir miestų gyventojai ir gal būtų palikti nors keli maži paštukai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS