J. Razma: „Lietuvos geležinkelių“ idėja dėl maisto parduotuvių – absurdiška | kl.lt

J. RAZMA: „LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ IDĖJA DĖL MAISTO PARDUOTUVIŲ – ABSURDIŠKA

  • 8

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Jurgis Razma absurdišku laiko „Lietuvos geležinkelių“ sumanymą stotyse įsteigti savą parduotuvių ir greito maisto tinklą.

Parlamentaras ragina kuo greičiau rengti Seimo Ekonomikos komiteto posėdį klausimo nagrinėjimui iš esmės.

Viešojoje erdvėje pasirodžius pranešimams apie bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ ketinimus steigti maisto parduotuves ir greito maisto tinklą stotyse, J. Razmos teigimu, kilo „nemažas visuomenės pasipiktinimas, kad galimai atsiranda precedentas ir kitoms strateginę reikšmę turinčioms valstybinėms įmonėms užsiimti šalutine veikla“. Be to, bendrovė šį mėnesį paskelbė maisto tinklo prekės ženklo kūrėjų konkursą, kurio vertė - 30 tūkst. eurų.

„Galima suprasti tokios paslaugos poreikį ir siekį racionaliau išnaudoti stočių patalpas, bet tokiu atveju yra paprastas sprendimas - užsakyti tas paslaugas rinkoje, konkurso būdu išnuomojant laisvas stočių patalpas. Ekonomikos komiteto posėdyje dalyvavęs „Lietuvos geležinkelių“ vadovas, atsakydamas į mano ir kolegos Dainiaus Kreivio priekaištus, kalbėjo miglotai ir, kaip man pasirodė, nenuoširdžiai, bandydamas sudaryti įspūdį, kad ta idėja - tik pirminio svarstymo stadijoje. Bet, kaip aiškėja iš žiniasklaidos pranešimų, jau išleista 30 tūkst. eurų prekės ženklui, perkami kavos aparatai ir panašiai“, - pranešime spaudai teigia J. Razma.

Taip pat parlamentaras sako, kad stengsis klausimų, susijusių su „Lietuvos geležinkelių“ pertvarka, svarstymą komitete surengti kuo greičiau.

„Mano siūlymu Ekonomikos komitetas priėmė sprendimą „Lietuvos geležinkelių“ problemas detaliau išnagrinėti kitame posėdyje. Tarsiuosi su komiteto pirmininku Rimantu Sinkevičiumi, kad posėdis būtų surengtas kuo greičiau, kartu aptariant ir kitus klausimus, susijusius su „Lietuvos geležinkelių“ pertvarka. Negana to, šiame kontekste stebina susisiekimo ministro Roko Masiulio pozicija, kad jis neva nieko nežino apie akcinės bendrovės planus eiti į maitinimo paslaugų ir mažmeninės prekybos rinką, nors šiaip gana detaliai kontroliuojantis padėtį savo sektoriaus įmonėse“, - teigė R. Razma.

ELTA primena, kad anksčiau pranešta apie bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ planus stotyse įkurti maisto parduotuvių tinklą, kurį plėtotų pati bendrovė.

Susisiekimo ministras R. Masiulis Eltai sakė, kad tokie „Lietuvos geležinkelių” planai jam pristatyti nebuvo.

„Pati koncepcija, kokios parduotuvės ir kaip įkuriamos, man nebuvo pristatyta, tai nelabai galiu komentuoti”, - Eltai sakė R. Masiulis.

Pasitikslinus, ar „Lietuvos geležinkeliai” apie planus prakalbo ministrui apie juos nežinant, R. Masiulis sakė, kad tai yra normalu.

„Čia normalu, ministerija nesikiša - juk čia yra akcinė bendrovė. Akcinė bendrovė turi savo valdybą ir priima sprendimus. Jau senokai Lietuvoje ministerijos į akcinių bendrovių veiklą nesikiša”, - kalbėjo susisiekimo ministras.

100 proc. „Lietuvos geležinkelių“ akcijų priklauso valstybei, kurias pasitikėjimo teise valdo Susisiekimo ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

koks kieno reikalas

Marazma,eik nuo vaizdo

Geda kad pasiduoda prekybos centrams

Gal prekybos centrai issigando konkurentu gelezinkelio stotyse jug butu geras sumanymas pradzioje valstybines parduotuves poto gal ir valstybini banka prasuktu bet manau skandinavu bankai tokia reklama uzsuktu kad net graudu butu

Dionizas

Lenkijoje pilna valdiškų parduotuvių Pss-spolem vadinasi ir puikiai veikia.Lietuvoje vagys ir aferistai visaip priešinasi valstybinių įmonių sukūrimui.Lenkijoje ir valstybinės vaistinės veikia ir valstybiniai bankai,o mūsų vagys, tuoj ima meluoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS