Jungiamos „Invalda INVL“ turto valdymo įmonės | kl.lt

JUNGIAMOS „INVALDA INVL“ TURTO VALDYMO ĮMONĖS

  • 0

Viena didžiausių Lietuvoje investuojančių bei turtą valdančių bendrovių "Invalda INVL" jungia savo valdomas turto valdymo bendroves. Nauja turto valdymo įmonė turės daugiau kaip 100 tūkst. klientų ir valdys apie 250 mln. eurų turto.

"Invalda INVL" pranešė, kad Lietuvos bankas pirmadienį išdavė leidimą reorganizuoti specializuotą pensijų kaupimo bendrovę "MP Pension Funds Baltic" ir perduoti pensijų fondų valdymą bendrovei "INVL Asset Management" . "MP Pension Funds Baltic", "INVL Asset Management" bei "INVL fondai" bus jungiamos į vieną valdymo įmonę, kuri veiks "INVL Asset Management" pavadinimu.

"Po sujungimo turėsime didžiausią investavimo profesionalų komandą Lietuvoje, o jungtinėje įmonėje dirbs daugiau kaip 50 specialistų. Siekiame tapti pirmaujančia, į klientus orientuota turto valdymo įmone regione, siūlančia plačiausią kaupimo bei investavimo sprendimų pasirinkimą", - pranešime spaudai sakė "Invaldos INVL" bei "INVL Asset Management" vadovas Darius Šulnis.

Pasak jo, "Invalda INVL" ketina organiškai plėsti turto valdymo verslą Lietuvoje ir Latvijoje, tačiau neatmeta ir naujų įsigijimų.

"Esame pasiruošę ir naujiems sandoriams regione, jeigu tokios galimybės atsirastų", - sakė D. Šulnis.

"Invalda INVL" praėjusių metų pabaigoje "Finastos" grupės įmones iš bankrutavusio "Snoro" banko įsigijo už 7,35 mln. eurų, iš kurių 2,084 mln. eurų sumokėjo už 100 proc. "INVL Asset Management" akcijų.

"Invaldos INVL" valdoma bendrovė "INVL fondai" specializuotą pensijų fondų valdymo bendrovę "MP Pension Funds Baltic" už 3,3 mln. eurų įsigijo pernai rugsėjį.

"Invaldos LT" akcijos kotiruojamos Vilniaus biržos Oficialiajame sąraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS