Kai bankai netikėjo, rado kitą finansavimo šaltinį | kl.lt

KAI BANKAI NETIKĖJO, RADO KITĄ FINANSAVIMO ŠALTINĮ

  • 0

Verslo paskola – neabejotinai reikšminga pagalba steigiant verslą, taip pat puikus būdas suteikti pagreitį savo įmonės veiklai. Vienas iš apyvartinių lėšų panaudojimo būdų – statybos darbų finansavimas. Bendrovė „Kredito garantas“ klientas sutiko pasidalinti savo sėkmės istorija, kaip suteikta verslo paskola padėjo realizuoti išties ambicingą projektą.

Apleista pirtis tapo naujos statybos butais

Projekto „Šilkmedžių namai“ vieta buvo numatyta Kauno mieste, visai šalia Nemuno, nuo senamiesčio nutolusi šešis kilometrus, nuo Laisvės alėjos – vos tris. Čia nuo seno stovėjo apleista viešoji pirtis, kuri tikrai nepuošė rajono.

Pradėjus vykdyti darbus, senasis pastatas buvo nugriautas, visapusiškai sutvarkyta aplinka, o vietoje avarinės būklės ūkinių pastatų įrengta moderni stovėjimo aikštelė.

Naujame mažaaukštės statybos name įrengti įvairių plotų butai, aukštomis lubomis. Būsimų gyventojų patogumui, būstai parduodami su daline arba pilna apdaila.

Projekto nesutiko finansuoti nei bankai, nei kitos finansinės įstaigos

Vystytojas kreipėsi į bendrovę „Kredito garantas“ dėl projekto finansavimo, po to kai gavo neigiamą atsakymą iš keleto bankų ir kitų finansinių įstaigų. Finansuotojo lankstumas bei individualios sąlygos leido sėkmingai užbaigti projektą „Šilkmedžių namai“.

„Kredito garanto“ nuotr.

Sudarius sutartį, buvo įkeistas perkamas pirties pastatas bei papildomai keli kiti vystytojui priklausantys turtai – perkamo turto rinkos vertės nepakako įsipareigojimų užtikrinimui. Vėlesniame vystymo etape buvo suteikta papildoma paskola, įkeičiant tą patį turtą, kadangi jo vertė augo, atliekant statybos darbus.

Dirbantys nekilnojamojo turto srityje kreipiasi dėl finansavimo vis dažniau

Bendrovė „Kredito garantas“ atstovas sako, kad besikreipiančių dėl statybų projektų finansavimo – vis daugiau. Vien Kauno skyriuje, 2020-aisiais, 53% išduotų paskolų suteikta vystytojams, nuomos verslu besiverčiantiems asmenims ir kitiems, dirbantiems nekilnojamojo turto srityje. Tokią statistiką, veikiausiai, nemaža dalimi nulėmė ir tai, kad bankinės institucijos sugriežtino sąlygas tokių paskolų išdavimui.

„Kredito garanto“ nuotr.

Šiandien į bendrovę „Kredito garantas“ kreipiasi ne tik statybinės įmonės, bet ir tie, kurie perka butus bei namus nuomai, rekonstrukcijai ir pardavimui, didelių namų perplanavimui į mažus butus.

Bendrovė „Kredito garantas“ siekia žengti koja kojon su verslu, todėl lanksčiai žiūri į klientų poreikius bei į skirtingas finansavimo galimybes.

Bendrovė „Kredito garantas“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo 2011 metais. Tai užsienio kapitalo įmonė, teikianti paskolas su nekilnojamojo turto įkeitimu. Pagrindiniai įmonės klientai – verslo atstovai, kurie renkasi finansavimo paslaugas įmonei įkurti ar apyvartinėms lėšoms papildyti.

„Kredito garanto“ nuotr.

Nuo įprastos verslo paskolos finansavimas statybų verslui skiriasi tuo, kad yra skirtas sėkmingam vystomo projekto užbaigimui. Paskola statybų verslui teikiama trumpesniam laikotarpiui nei įprasta (Bendrovė „Kredito garantas“ teikia paskolas laikotarpiui iki 20 metų). Paskola statybų įmonei gali būti išmokama visa iš karto arba dalimis, išmokant papildomai lėšų po vykdomo projekto vertės padidėjimo, pavyzdžiui, pirmiausia įkeičiamas sklypas, vėliau statinys (išmokama paskolos suma priklausys nuo statinio baigtumo procento).

 

 

GALERIJA

  • Kai bankai netikėjo, rado kitą finansavimo šaltinį
  • Kai bankai netikėjo, rado kitą finansavimo šaltinį
  • Kai bankai netikėjo, rado kitą finansavimo šaltinį
  • Kai bankai netikėjo, rado kitą finansavimo šaltinį
  • Kai bankai netikėjo, rado kitą finansavimo šaltinį
„Kredito garanto“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS