Karantinas išaugino vairuotojų srautus savitarnos degalinėse | kl.lt

KARANTINAS IŠAUGINO VAIRUOTOJŲ SRAUTUS SAVITARNOS DEGALINĖSE

Lietuvoje nuo pirmadienio įsigaliojus karantinui dėl koronaviruso COVID-19, šalies savitarnos degalinėse išaugo vairuotojų srautai, padidėjo vidutinis vieno apsilankymo metu įsipilamų degalų kiekis, klientai aktyviau atsiskaito banko kortelėmis.

„Šeštadienį Vyriausybei paskelbus apie planus nuo pirmadienio įvesti karantiną šalyje, privačių klientų atsiskaitymų skaičius mūsų degalinių tinkle išaugo, lyginant su prieš tai buvusiu savaitgaliu. Penktadienį ir šeštadienį augimas kilo palaipsniui, tačiau sekmadienį pastebėjome dar didesnį klientų srauto augimą degalinėse visoje šalyje“, – pranešime spaudai sako Markus Lindkvist, degalinių tinklo „Neste Lietuva“ generalinis direktorius.

Jo teigimu, savitarnos degalinių tinkle nuo šeštadienio augo ir vidutinis vieno apsilankymo metu įsipilamų degalų kiekis. Jis taip pat buvo didesnis ir pirmąją karantino dieną – šį pirmadienį. 

Automatinių degalinių tinklo atstovas atkreipia dėmesį, kad per pastarąjį savaitgalį augo ir atsiskaitymų banko kortelėmis operacijų skaičius.

Jo vertinimu, taip vairuotojai greičiausiai elgiasi ne tik siekdami taupyti laiką, bet ir sąmoningai vengdami naudoti grynuosius pinigus, kurie yra vienas iš užkrečiamųjų ligų sukėlėjų perdavimo būdų.

Paskelbus karantiną visoje šalyje, degalinės ir toliau dirba įprasta tvarka. 

Į degalines užsukančių vairuotojų prašoma laikytis saugumo priemonių:

vengti kontakto su kitais klientais,

mokant už degalus savitarnos terminaluose rinktis bekontaktį atsiskaitymą, 

pilant degalus naudoti vienkartines pirštines.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS