„Klaipėdos nafta“ trečiąjį ketvirtį užbaigė nuosekliai augančiais rezultatais | kl.lt

„KLAIPĖDOS NAFTA“ TREČIĄJĮ KETVIRTĮ UŽBAIGĖ NUOSEKLIAI AUGANČIAIS REZULTATAIS

  • 0

Palankių makroekonominių sąlygų bei pritrauktų naujų klientų ir krovinių dėka per 9 šių metų mėnesius „Klaipėdos naftos“ krova augo beveik 23 proc., o grynasis pelnas – net 2,5 karto.  

Nuo metų pradžios bendrovės naftos produktų krova Klaipėdos ir Subačiaus terminaluose, palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, didėjo nuo 3,8 mln. iki 4,7 mln. t, t.y. 22,9 proc. Per 9 mėnesius bendrovės pardavimo pajamos išaugo beveik 3,3 karto ir sudarė 78,9 mln. eurų, o grynasis pelnas ūgtelėjo 2,5 karto iki 13,1 mln. eurų, palyginti, pernai – 5,2 mln. eurų).

„Žvelgiant į įgyvendinamus naftos produktų perkrovos planus, kurių dėka užtikrinami ilgalaikiai bendrovės tikslai – diversifikuojant naftos produktų portfelį bei vykdomas kitas veiklas, šių metų bendrovės pelnas bus rekordinis. Trečiojo ketvirčio krovos augimą lėmė tiek eksportuojamų, tiek tranzitinių krovinių srauto didėjimas. Pastarasis rodiklis kilo į viršų, nes bendrovei pavyko pritraukti papildomų Baltarusijos gamyklų krovinių – tiek šviesiųjų, tiek tamsiųjų naftos produktų. Naftos produktų krovos gautos pardavimo pajamos atitinkamai lėmė ir grynojo pelno augimą“, - rezultatus komentavo Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius. 

Pasak M.Bartuškos, labai svarbu įgyvendinant naftos produktų krovą vykdyti ir investicijų užsibrėžtus planus. III ketvirtį bendrovė patvirtino ir jau atlieka parengiamuosius darbus dėl naftos terminalo plėtros didinant šviesiųjų naftos produktų eksporto ir importo galimybes. Investicijos į naftos terminalo pajėgumų didinimą iš viso sieks apie 9,5 mln. eurų. Taip pat siekiant tapti Baltijos regiono SGD paskirstymo centru bendrovė investuoja iki 27 mln. eurų į antžeminės SGD paskirstymo stoties projektą. Šios investicijos skatins industriją naudoti švarų SGD kurą, kuris transporte gali pakeisti dyzelinį kurą, energijos gamyboje pakeisti skystas naftos dujas (LPG).

„Klaipėdos naftos“ valdomame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale per devynis mėnesius buvo priimti 4 dujovežiai, atgabenę 255,605 tūkst. tonų SGD, o į šalies dujų sistemą patiekta  4,089 mln. MWh gamtinių dujų.

„Per pirmuosius sėkmingai startavusius Klaipėdos SGD terminalo veiklos metus sugebėjome rinkai įrodyti, jog  terminalas veikia saugiai, patikimai ir yra atviras trečiųjų šalių prieigai“, - pažymėjo bendrovės vadovas.

Klaipėdos SGD terminalas gali patenkinti 100 proc. Lietuvos, o taip pat ir 90 proc. kaimyninių Latvijos ir Estijos gamtinių dujų poreikio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS