Kokia vasara be ledų ir gerų darbų? „Maximos“ pirkėjai jau suvalgė virš 1 mln. kilogramų ledų | kl.lt

KOKIA VASARA BE LEDŲ IR GERŲ DARBŲ? „MAXIMOS“ PIRKĖJAI JAU SUVALGĖ VIRŠ 1 MLN. KILOGRAMŲ LEDŲ

  • 11

Greitas ir ypač skanus būdas atsigaivinti karštą vasaros dieną – porcija ledų. O jeigu be viso to šis desertas – tai dar ir galimybė suteikti vilties ir džiaugsmo kitam? Lietuviškas prekybos tinklas skaičiuoja, kad šią vasarą pirkėjai jau suvalgė virš 1 mln. kilogramų ledų, o dalis įsigytų ledų porcijų, pažymėtų specialiu ženklu, prisidėjo prie socialinės akcijos „Tau ledai, o jiems – delfinų pagalba“, dovanojančios delfinų terapiją vaikams su specialiaisiais poreikiais.

TOP pasirinkimas – vaniliniai ledai vafliniame puodelyje

Prekybos tinklas „Maxima“ skaičiuoja, kad pernai vasarą pirkėjai smaguriavo ir per tris mėnesius suvalgė apie 1,8 mln. kilogramų ledų, iš kurių 760 tūkst. kilogramų – vafliniuose puodeliuose. Tikėtina, kad šių metų vasarą suvalgytų ledų skaičiai bus dar didesni, mat pirkėjai nuo birželio 1 d. jau suvalgė daugiau nei 1 mln. kilogramų ledų.

„Gyventojai ir šaltuoju metų laiku perka ledus, tačiau birželio ir liepos mėnesiais šio deserto populiarumas pasiekia piką. Populiariausi ledai yra vafliniuose puodeliuose, o antri pagal populiarumą – vadinamieji šeimyniniai ledai, parduodami didesnėse pakuotėse. Įdomu tai, jog pirkėjai ilgus metus liekai ištikimi vaniliniam plombyrui: su priedais ir be jų, indeliuose, ant pagaliuko ar dėžutėse – būtent šių ledų yra nuperkama daugiausiai. Tarp populiariausių taip pat rikiuojasi kakaviniai bei uogų skonio ledai“, – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė.

Pirkėjai ilgus metus liekai ištikimi vaniliniam plombyrui.

Nors „Maximos“ prekybos tinklo lankytojai lieka ištikimi vanilinei ledų klasikai, visgi stebima tendencija, kad pirkėjai išbando ir kitus skonius, renkasi iš vis gausesnio ledų asortimento, kuris parduotuvių šaldytuvuose kasmet pasipildo. Pernai pirkėjai turėjo 200 skirtingų ledų pasirinkimų, o šiemet tinklas jiems gali pasiūlyti beveik 300 įvairių šio vasariško deserto variantų. Tiesa, pirkėjai pastaruoju metu domisi ir sveikuoliškesnėmis ledų alternatyvomis – pasak „Maximos“ atstovės, šiais metais nuo vasaros pradžios vegetariškų ir veganiškų ledų kilogramais parduota 51 proc. daugiau lyginant su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu.

„Vartotojų poreikiai keičiasi visame pasaulyje. Augantis dėmesys sveikai mitybai pastebimai persikelia ir į ledų kategoriją. Pirkėjai domisi mažiau kalorijų ir cukraus turinčiomis alternatyvomis, o kartu ieško naujų, unikalių skonių. Tai pastebime ir mūsų prekybos tinkle. Pavyzdžiui, viena aktualiausių šio sezono naujienų yra veganiški ledai, pagaminti vien tik iš augalinės kilmės produktų. Tiesa, kai kuriuos skonius pirkėjai išbando vis dar nedrąsiai, pavyzdžiui, sojų, anakardžių riešutų ar avižinius ledus“, – pasakoja I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Ledų porcija, galinti suteikti vilties ir džiaugsmo kitam

Prekybos tinklas primena, kad mėgstamų ledų porcija gali ne tik gaivinti karštą vasaros dieną, bet ir turėti didesnę prasmę – padovanoti vilties ir džiaugsmo tiems, kuriems to reikia labiausiai. „Maxima“, kartu su partneriais „Premia KPC“ ir Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumu, šią vasarą jau šeštą kartą pradėjo socialinę akciją „Tau ledai, o jiems – delfinų pagalba“. Akcijos metu visose „Maxima“ tinklo parduotuvėse pirkėjai gali įsigyti specialiu ženklu pažymėtų „Klasika“ ledų porciją ir penkiolikai specialiųjų poreikių turinčių vaikų padovanoti galimybę susitikti su delfinais.

Partnerio nuotr.

Delfinai yra labai protingi, smalsūs ir empatiški žinduoliai, susitikimas su jais vaikams tampa nepamirštama ir gyvenimą keičiančia patirtimi – padeda įgyti pasitikėjimo savimi ir juos supančiu pasauliu, teigiamai veikia saviraišką, fizinius ir bendravimo įgūdžius, vaikai stiprėja tiek fiziškai, tiek ir emociškai. Per visą šios iniciatyvos gyvavimo laikotarpį delfinų terapijoje jau dalyvavo net 80 šeimų.

Svarbu prisiminti, jog galintys pasirodyti niekuo neišsiskiriantys mūsų kasdieniai darbai kitiems gali suteikti neįkainojamas patirtis. Prisidėti prie delfinų terapijos padovanojimo vaikams su specialiaisiais poreikiais gali kiekvienas „Maximos“ pirkėjas. Akcijos „Tau – ledai, o jiems delfinų pagalba“ taisyklės labai paprastos – tereikia iki rugpjūčio 31 d. bet kurioje „Maxima“ parduotuvėje įsigyti akcijos ženklu pažymėtų „Klasika“ ledų porciją, o rugsėjo mėnesį 15-ai šeimų bus padovanota delfinų terapija.

GALERIJA

  • Kokia vasara be ledų ir gerų darbų? „Maximos“ pirkėjai jau suvalgė virš 1 mln. kilogramų ledų
Partnerio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

jei paėmus visus tinklus ir kiekviena pasigirs kad po po milijona tonu tai gaunasi kad lietuvoje visi tik ledais ir gyvena,nu durnių laivas.

Nu ir

kiek kilogramų paskui prikrovė pratrydę?

galetu buti

neplautu kojiniu ir zalupos varskes skonio-daug kas susigundys paragaut
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS