Koncerno „Achemos grupė“ vadovu tapo R. Vaštakas | kl.lt

KONCERNO „ACHEMOS GRUPĖ“ VADOVU TAPO R. VAŠTAKAS

  • 0

Penktadienį vykusiame koncerno „Achemos grupė“ valdybos posėdyje patvirtintas naujasis valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius. Valdybos pirmininku tapo Kęstutis Balutis, o koncerno generalinio direktoriaus pareigas laikinai ėjusį Romualdą Žadeiką pakeitė Rimvydas Vaštakas.

Anot Lietuvos verslo konfederacijos prezidento ir koncerno „Achemos grupė“ valdybos pirmininko pavaduotoju išrinkto Valdo Sutkaus, valdyba nuo šiol dirbs susitelkusi:
„Džiugu, kad po pertraukos pagaliau įvyko valdybos posėdis ir pirmieji sprendimai rodo, jog valdyba nusiteikusi sutelktam darbui. Tai patvirtina ir faktas, kad dėl sprendimų priėmimo balsavo visi penki valdybos nariai“ ,- teigė V. Sutkus.

Koncerno atstovai teigia, kad naujojo valdybos pirmininko patvirtinimas leis valdybai dirbti efektyviai, priimti reikalingus sprendimus dėl koncerno investicijų, plėtros ir sandorių su kitomis įmonėmis.

„Achemos grupės“ generalinio direktoriaus pareigas pradėjęs eiti R.Vaštakas yra dirbęs Lietuvos Respublikos susisiekimo viceministru, 2000–2003 metais buvo Seimo nariu, laivų krovos bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ direktoriumi, dirbo Vokietijos bendrovėje „Siemens“, bendrovėje „Eika“ Klaipėdos regiono vadovu.

„Achemos grupė“ praėjusiais metais į valdomų įmonių plėtrą ir modernizaciją investavo 182 mln. litų, šiemet iš viso planuoja investuoti panašią sumą, bus stiprinamos strategines verslo sritys: trąšų gamyba ir prekyba, krovos ir logistikos veikla. Koncernas numato didesnį dėmesį skirti žaliosios energetikos projektams ir aplinkosaugai.

Koncerno valdyba, kurią šiuo metu sudaro Lyda Lubienė, Valdas Sutkus, Kęstutis Balutis, Kasparas Jurgelionis ir Rimantas Rėklaitis, buvo perrinkta visuotiniame akcininkų susirinkime rugsėjo 19 dieną.

Koncernas „Achemos grupė“ yra nacionalinio kapitalo įmonė. Koncernas vienija daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kuriose dirba apie 5000 darbuotojų. Koncerno bendrovės sėkmingai konkuruoja ne tik su Lietuvos, bet ir Vakarų Europos gamintojais. Jų produkcija eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS