Koronavirusu užsikrėtė šeši „Maximos“ darbuotojai, trys – pasveiko | kl.lt

KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTĖ ŠEŠI „MAXIMOS“ DARBUOTOJAI, TRYS – PASVEIKO

  • 0

Prekybos tinklas „Maxima“ praneša apie šešis naujus COVID-19 infekcija užsikrėtusių darbuotojų atvejus ir tris pasveikusius darbuotojus. Pasveikusiųjų daugėja – vien per pastarąsias dvi paras pasveiko jau 12 darbuotojų. Trečiadienį, lapkričio 18 dieną, koronavirusas nustatytas darbuotojams Vilniuje, Klaipėdoje, Domeikavoje ir Ventoje. Parduotuvėse ir kituose padaliniuose, kur dirbo COVID-19 susirgę darbuotojai, yra atlikta pilna dezinfekcija.

„Mus labai džiugina, kad per pastarąsias dvi paras dar 12 mūsų darbuotojų įveikė koronavirusą ir pasveiko. Pasveikusiųjų gretos vis didėja. Deja, šalyje toliau plintanti COVID-19 infekcija neaplenkia – vakar šešiems „Maximos“ darbuotojams buvo nustatytas koronavirusas. Visi jie gydosi namuose. Darbuotojai, kurie turėjo galimai artimą kontaktą su COVID-19 apsirgusiais kolegomis, saviizoliavosi. Parduotuvės ir kitos patalpos, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra papildomai išvalytos ir atlikta pilna vidaus dezinfekcija. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimų plitimo“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ nuo COVID-19 pandemijos pradžios visuomenei informuoja apie kiekvieną COVID-19 užsikrėtusių darbuotojų atvejį.

Trečiadienį COVID-19 infekcija nustatyta dviem darbuotojoms Vilniuje. Susirgo „Maxima XXX“ parduotuvės, Ukmergės g. 282, darbuotoja. Ji simptomų neturi, tačiau buvo dėl COVID-19 tirta, nes koronavirusu serga jos šeimos narys. Paskutinįsyk ji savo darbo vietoje buvo lapkričio 13 dieną. Trys kolegos dėl galimai artimo kontakto saviizoliavosi. Taip pat koronavirusu susirgo logistikos sandėlio darbuotoja, kuri paskutinįsyk savo darbo vietoje buvo lapkričio 10 dieną. Artimų kontaktų su kolegomis nebuvo.

Taip pat susirgimai nustatyti dviem darbuotojoms Klaipėdoje. Susirgo „Maxima XX“ parduotuvės, Šilutės pl. 68, darbuotoja. Ji paskutinįsyk savo darbo vietoje buvo lapkričio 14 dieną. Artimų kontaktų nebuvo. Užsikrėtimas koronavirusu nustatytas ir „Maxima X“ parduotuvės, Mokyklos g. 15-25, darbuotojai. Paskutinįsyk ji savo darbo vietoje buvo lapkričio 12 dieną. Artimų kontaktų nebuvo.

Koronavirusu užsikrėtęs Domeikavoje esančios „Maxima X“, Vandžiogalos g. 106A, darbuotojas. Paskutinįsyk jis savo darbo vietoje buvo lapkričio 11 dieną. Artimų kontaktų nenustatyta.

Taip pat užsikrėtimas koronavirusu nustatytas ir Ventoje esančios „Maxima X“ parduotuvės, Žemaičių g. 37-1, darbuotojai. Ji paskutinįsyk savo darbo vietoje buvo lapkričio 16 dieną. Artimų kontaktų nenustatyta.

Parduotuvės ir kitos patalpos, kuriose dirbo COVID-19 užsikrėtę darbuotojai, yra išvalytos ir pilnai dezinfekuotos. Pasak E. Dapkienės, „Maxima“ parduotuvės darbuotojai ir pirkėjai gali jaustis saugiai ir toliau lankytis šiose parduotuvėse.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 176 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 63 darbuotojai yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 1496 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 78 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS