Kritikuoja bilietus į neįvyksiančius skrydžius parduodančias įmones: tai – neetiška | kl.lt

KRITIKUOJA BILIETUS Į NEĮVYKSIANČIUS SKRYDŽIUS PARDUODANČIAS ĮMONES: TAI – NEETIŠKA

  • 0

Kai kurios skrydžių bendrovės, parduodančios bilietus į skrydžius, kuriems vykdyti nėra gavusios Lietuvos Vyriausybės leidimo, elgiasi neetiškai, tvirtina susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Mes žinome šitą informaciją, į mus kreipėsi ne vienas pilietis, kad jau išpirko bilietus, o mes neva neleidžiame tuos skrydžius įvykdyti. Manau, kad čia aviakompanijos elgiasi nelabai etiškai, nes pirmiausia reikėtų gauti leidimą, o paskui jau pardavinėti bilietus“, – LRT radijui sakė J. Narkevičius.

Pasak jo, skrydžių bendrovių atstovai tvirtina, kad tokiu būdu jie siekia išsiaiškinti tokių skrydžių poreikį ir tik po to teikti prašymą leisti juos vykdyti.

„Mes stengiamės per mūsų specialistus atkreipti dėmesį, kad neklaidintų žmonių, nes žmonės planuoja savo lūkesčius ir laiką, o paskui dėl pandemijos situacijos leidimo negalima išduoti“, – tvirtino ministras.

LRT radijo teigimu, bilietus į skrydžius, pavyzdžiui, Londono kryptimi, savo interneto svetainėse parduoda bendrovės „Wizz Air“ ir „Ryanair“.

Šveicarijos aviacijos duomenų rinkimo ir analizės bendrovės „Ch-Aviation“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus tokią situaciją vertino blogai, tačiau sakė manantis, kad tai lemia ir dėl koronaviruso pandemijos susidariusi sudėtinga situacija.

„Aš nemanau, kad tai yra tikslinis noras apgaudinėti keleivius ar panašiai, aš manau, kad oro kompanijos nėra pratusios ir prisitaikiusios prie to, kad šiais netikėtais laikais yra įvairios procedūros, atskiri leidimai reikalingi skirtingose šalyse“, – LRT radijui sakė S. Bartkus.

Pasak jo, kol kas nėra ir aiškumo, kiek laiko galios tvarka, kad skrydžiams vykdyti reikia gauti leidimą.

Stengiamės per mūsų specialistus atkreipti dėmesį, kad neklaidintų žmonių, nes žmonės planuoja savo lūkesčius ir laiką, o paskui dėl pandemijos situacijos leidimo negalima išduoti.

„Oro bendrovėms kaip ir neuždrausta tuos bilietus pardavinėti. Juos turbūt būtų galima pardavinėti rugpjūčio ar rugsėjo mėnesiams, nes tikėtina, kad galbūt ta situacija pasikeis ir grįšime prie senos tvarkos, kai tų leidimų ir nebereikės. Atsiranda toks neapibrėžtumas, kad rugsėjo mėnesiui lyg ir būtų galima, tada kyla klausimas, ar būtų galima birželio mėnesiui“, – teigė S. Bartkus.

„Panašūs dalykai galbūt ir sukelia visą šitą chaosą“, – pridūrė jis.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams buvo uždaryta balandžio 4-ąją, tačiau palaipsniui švelninant karantino sąlygas skrydžiai pradedami atnaujinti.

Šiuo metu yra atnaujinti reisai iš Vilniaus į Frankfurtą, kur skraidina Vokietijos oro bendrovė „Lufthansa“, bei Rygą, kur skraidina Latvijos bendrovė „Air Baltic“. Nuo kitos savaitės  „Air Baltic“ turėtų pradėti ir skrydžius iš Vilniaus į Taliną.

Vyriausybė trečiadienį leido nuo pirmadienio atnaujinti reguliarius skrydžius į Norvegijos miestus, premjeras Saulius Skvernelis antradienį žurnalistams sakė, kad artimiausiu metu turėtų būti atnaujinti ir LOT skrydžiai į Varšuvą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS