„Lidl Lietuva“ antrus metus iš eilės tapo „Metų darbdaviu“ | kl.lt

„LIDL LIETUVA“ ANTRUS METUS IŠ EILĖS TAPO „METŲ DARBDAVIU“

  • 7

„CVbankas.lt“ organizuojamuose apdovanojimuose „Darbo rinkos lyderis 2021“ antrus metus iš eilės pripažinimo sulaukė mažmeninės prekybos įmonė „Lidl Lietuva“. Bendrovei įteiktas pagrindinis apdovanojimas – „Metų darbdavio 2021“ titulas.

„CVbankas.lt“ antrąkart sudarė patraukliausių Lietuvos darbdavių sąrašą. Nugalėtojomis pripažintos įmonės, kurių darbo skelbimų portalo „CVbankas.lt“ lankytojai praėjusiais metais ieškojo dažniausiai.

„Lidl Lietuva“ apdovanojimuose pripažinta antrus metus iš eilės. Pernai įmonei taip pat buvo suteiktas aukščiausias įvertinimas – „Metų darbdavio 2020“ titulas.

Kaip teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė, išskirtinis darbo ieškančių žmonių susidomėjimas parodo, kad skirdama ypatingai daug dėmesio darbuotojų gerovės puoselėjimui, įmonė eina teisinga kryptimi. Įmonė ir toliau planuoja plėtrą, didina darbo vietų skaičių ir kviečia prisijungti naujus komandos narius. „Lidl Lietuva“ taip pat nenustoja investuoti į savo darbuotojus – algų biudžeto didinimui iki 2022 finansinių metų pabaigos papildomai skirs 9 mln. eurų.

„Lidl Lietuva“ nuotr.

„Gautas įvertinimas džiugina ir įpareigoja. Prekybos sektoriuje taikomi žmogiškųjų išteklių valdymo standartai kasmet auga, o kandidatai vis dažniau teikia prioritetą ne tik konkurencingam atlyginimui, bet ir profesiniam tobulėjimui, papildomoms naudoms bei draugiškai darbo atmosferai. Todėl norėdami pritraukti naujus talentus, nuolat tobulėjame ir patys: didiname darbo užmokestį, papildomai lėšų skiriame priedams ir premijoms, siūlome įvairias naudas darbuotojams ir jų šeimos nariams. Malonu, kai šios pastangos yra įvertinamos“, – sako S. Savickienė.

„Metų darbdavio 2021“ apdovanojimas nėra pirmasis, kurį šiemet gauna „Lidl Lietuva“. Sausio mėnesį įmonė buvo apdovanota prestižiniais „Top Employer 2022 Lietuva“ ir „Top Employer 2022 Europe“ sertifikatais. Ketverius metus iš eilės pelnytas tarptautinis sertifikatas suteikiamas toms bendrovėms, kurios pasižymi ypatingai geromis darbo sąlygomis, atsakingu požiūriu į komandos narių gerovę, plačiomis karjeros galimybėmis ir papildomomis naudomis.

Sandra Savickienė. „Lidl Lietuva“ nuotr.

Nuo šių metų sausio 1 d. visų „Lidl Lietuva“ darbuotojų darbo užmokestis padidėjo 5–15 proc. S. Savickienė neslepia, kad padidinus atlyginimus visiems prekybos tinklo darbuotojams, sulaukiama dar didesnio kandidatų susidomėjimo. Juos patraukia „Lidl Lietuva“ siūlomi priedai bei premijos, kuriems praėjusiais metais bendrovė skyrė net 1,7 mln. eurų, bei poreikiui esant, minučių tikslumu apmokami viršvalandžiai. Skatinamas ir komandos narių tobulėjimas, asmeninių ar profesinių įgūdžių ugdymas – jiems siūlomi įvairūs vidiniai mokymai.

Įmonė taip pat rūpinasi ir fizine bei emocine darbuotojų sveikata. Pavyzdžiui, visi bandomąjį laikotarpį praėję darbuotojai yra apdraudžiami privačiu papildomu sveikatos draudimu. Gausiame naudų darbuotojams krepšelyje – imunitetą stiprinantys vitaminų rinkiniai, gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansai, papildomos nedarbo dienos per didžiąsias metų šventes.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 60 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvių 24-iuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Saunuoliai! Pavyzdys visiems prekybos tinklams. Prekybininkam nepades piktu komentaru rasinejimas. Reikia imti pavyzdi is LIDL ir kelti atlyginimus. Nes dabar kaikurie prekybininkai moka apie 50 procentu maziau negu LIDL.

ignoruosiu LIDL

dėl pirkėjų segregacijos

Anonimas

Kaip metų darbdarviu gali būti tas, kas savo noru, savo iniciatyva ėmėsi žmonių segregacijos, o kai jau finansiškai tai pasidarė nuostolinga, neva "šventiniu laikotarpiu" nuėmė nuo dalies parduotuvių GP neva dėl lengvesnio "šventinio laikotarpio" apsipirkimo. Net negebant įvardinti Kalėdų ir Naujųjų Metų tikraisiais pavadinimasi, o sekant "progresyviu" europiniu dokumentu, kuris vėliau buvo atšaukas. Ir net ir pasibaigus "šventiniam laikotarpiui" toliau tęsiant "šventiniam laikotarpiui" taikytą "stretgiją". Be JOKIŲ atsiprašymų ir aiškios tiesos įvardnimo, kad nugi ne dėl to priimtas toks sprendimas... Tai iki šiol atsiprašymo iš Lidl taip ir nesulaukta, o bet koks gyrimasis "geriausia darbdavyste" tik dar labiau pajuoką šiam tinklui kelia... Tinklas, kuris neturi stuburo ir vertybių, niekaip, niekur ir niekada negali būti geriausiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS