Lietuviai labiausiai vertina vietines daržoves, kepinius ir pieno produktus | kl.lt

LIETUVIAI LABIAUSIAI VERTINA VIETINES DARŽOVES, KEPINIUS IR PIENO PRODUKTUS

Daržovės, duonos gaminiai ir pieno produktai išlieka populiariausi tarp mūsų šalyje užaugintų ir pagamintų prekių. Didžiausią paklausą turinčių daržovių - bulvių, morkų, kopūstų ir svogūnų - lietuviai „Maximos“ parduotuvėse per dieną nuperka daugiau nei 55 tonas.

Tai rodo pirmojo šių metų ketvirčio „Maximos“ pardavimų statistika, kurią apžvelgdama prekybos tinklo komercijos vadovė Vilma Drulienė pastebi, kad lietuviškų prekių paklausa pastaruosius kelerius metus išlieka stabili.

„Lyginant pirmąjį šių metų ketvirtį su tuo pačiu laikotarpiu pernai, lietuviškų prekių ir produktų mūsų pirkėjai nupirko tokį pat kiekį. Mūsų šalies pirkėjai pasitiki Lietuvos gamintojais ir vertina lietuviškų prekių šviežumą, aukštą kokybę bei konkurencingą kainą“, - pranešime sako V. Drulienė.

Pirmąjį šių metų ketvirtį sveriamų lietuviškų bulvių prekybos tinkle žmonės nupirko daugiau nei 2 tūkst. tonų arba vidutiniškai po 22,2 tonos per vieną dieną. Morkų per tris mėnesius nupirkta apie 1,3 tūkst. tonų, kopūstų ir svogūnų - po tūkstantį tonų.

Pieno produktų kategorijoje šiemet populiariausias „Rokiškio naminis“ sviestas, kurio pardavimai sausio-kovo mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo du kartus ir jis pateko į perkamiausių lietuviškų prekių dešimtuką.

Taip pat daugiau nei 50 proc. padidėjo cukraus „Panevėžio plius“ ir prancūziškų bandelių, penktadaliu - spurgų su įdaru ir „Magijos“ glaistytų sūrelių su vanile pardavimai. Visos šios prekės taip pat patenka į perkamiausiųjų dešimtuką.

Pirkėjai taip pat pirmenybę teikia Lietuvoje keptam batonui, duonai, bandelėms ir kitiems kepiniams, be to, vertina lietuvišką stalo ir mineralinį vandenį, o tarp mėgstamiausių lietuviškų vaisių patenka obuoliai.

V. Drulienė sako, kad pozicijas stiprina ir Lietuvos pieno gamintojai. Anot jos, pieno segmente įsitvirtinę tokie prekių ženklai: „Dvaro“, „Rokiškio naminis“ ir „Optima linija“, o jų populiariausių pieno pakuočių pardavimai pastarąjį ketvirtį augo nuo 7 iki 42 proc. Taip pat pirkėjai dažniau renkasi lietuvišką kefyrą, sūrį, sviestą, grietinę ir kitus pieno gaminius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS