„Lietuvos geležinkeliai“ kreipėsi į ES Teisingumo Teismą | kl.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ KREIPĖSI Į ES TEISINGUMO TEISMĄ

„Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) kreipėsi į ES Teisingumo Teismą, siekdami panaikinti sprendimą skirti bendrovei baudą už išardytą Rengės geležinkelio ruožą, tuo esą pažeidžiant konkurencijos taisykles.

Bendrovei 2017 metais buvo skirta beveik 28 mln. eurų bauda, kurią 2020-aisiais ES Bendrasis Teismas Liuksemburge sumažino iki 20 mln. eurų.

Bendrovė teigia, kad yra pasiryžusi pasinaudoti visomis teisinėmis priemonėmis, siekiant sumažinti ekonominius šio atvejo padarinius.

Kaip ELTA jau yra rašiusi, Rengės geležinkelio ruožą, kaip vieną iš alternatyvių geležinkelio kelių į Latviją, dėl pavojaus eismo saugumui buvo nustota eksploatuoti 2008 metais.

Nustojus jį naudoti, naftos produktų gabenimui į Latviją naudotos kitos geležinkelio jungtys. Dėl to Europos Komisija skyrė baudą Lietuvai už konkurencijos ribojimą.

Pernai naujai atstatytu geležinkelio ruožu iš Mažeikių į Rengę Latvijoje pajudėjo pirmasis krovininis traukinys.

Per mažiau nei metus buvo atstatytas 19 kilometrų ilgio geležinkelių ruožas, suremontuotos arba atstatytos penkios pervažos, šeši tiltai, trys pralaidos, įrengtas arba atstatytas eismo valdymo sistemų ir susijusių ryšių bei elektros sistemų veikimas, atlikti kiti darbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Įdomu kieno įsakymu buvo išardytas šis ruožas , tas turėtų ir atsakyti .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS