„Lietuvos geležinkelių“ vadovo atrankoje – 21 kandidatas, vienas jų – E. Lazauskas | kl.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ VADOVO ATRANKOJE – 21 KANDIDATAS, VIENAS JŲ – E. LAZAUSKAS

Paraiškas dalyvauti valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) vadovo konkurse pateikė 21 kandidatas. Su jais jau pradedami pirmieji pokalbiai, pranešė LTG.

Apie tai, kad dalyvauja atrankoje, BNS patvirtino laikinasis LTG vadovas Egidijus Lazauskas, grupėje dirbantis jau penkerius metus ir iki šių metų sausio ėjęs krovinių vežimo bendrovės „LTG Cargo“ generalinio direktoriaus pareigas.

„Anksti komentarams, yra kiti irgi dalyviai. Tiesiog faktas, dalyvauju, manau, bus galima pakomentuoti, kai pasibaigs visa atranka (...). Turiu tokį privalumą (žinau, kaip valdoma bendrovė – BNS)“, – BNS sakė E. Lazauskas. 

Naujo vadovo atranka paskelbta po to, kai Mantas Bartuška sausio 3 dieną paliko postą. Jis buvo atleistas siekiant deeskaluoti situaciją dėl besitęsusio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

Tarp pagrindinių būsimo LTG generalinio direktoriaus užduočių – tolesnė įmonių grupės veiklos diversifikacija, naujų verslo galimybių paieška ir efektyvumo didinimas.

LTG valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas yra sakęs, kad dėl Rusijos karo prieš Ukrainą būtina dar sparčiau įgyvendinti pokyčius, greitai reaguoti, prisitaikyti prie kintančios verslo aplinkos ir nubrėžti aiškias kryptis ateičiai.

Pretendentus atrinkti padeda vadovų paieškos įmonė „Master Class Lietuva“. Tikimasi, kad naujas LTG generalinis direktorius pradės darbą antroje liepos pusėje.

Bazinis LTG vadovo darbo užmokestis sieks 9,8 tūkst. eurų (iki mokesčių), o metinio skatinimo dalis priklausys nuo tikslų pasiekimo.

Kandidatai dokumentus atrankai turėjo pateikti iki balandžio 8 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pranašas \\\\\.../////

Bus paskirtas,kaip ir prezidentai.

ohoho,

kiek norinčių kišti galvą į kilpą (arba didelių pinigų)?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS